fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Sport Timp Liber

Așii ciclismului vin la Mediaș, pentru Cupa Națională XCE&XCO

Cei mai buni cicliști din țară își vor disputa Cupa Națională XCE&XCO la Mediaș. Competiția „Mediaș XCE&XCO ediția a II-a – 2023″ se va desfășura în perioada 26 – 28 mai, în zona Binderbubi. Medieșenii vor fi spectatorii unui concurs extrem de dinamic, cu sărituri și traversări spectaculoase.

Mediaș XCE&XCO este un concurs Olympic Cross Country (XC) pentru adulți și copii care, datorită tehnicității ridicate, este destinat exclusiv persoanelor legitimate la Federația Română de Ciclism. Organizatorii competiției sunt Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură și Clubul Sportiv Municipal Mediaș, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism (FRC), Asociația Mediaș 750 de Ani și Asociația de Turism și Ecologie DIANTHUS, alături de parteneri și sponsori.

Trasee spectaculoase

Traseele XCE (Cross Country Eliminator) și XCO (Olympic Cross Country) sunt special amenajate în zona Binderbubi, pe un circuit închis, cu diverse obstacole artificiale și naturale, fiind pregătite bucle de diverse lungimi ce vor fi parcurse în funcție de categoria de vârstă și nivelul de experiență al participanților. Cea mai scurtă buclă este de 550 m, iar cea mai lungă de 3,6 km. Abilitățile și atenția concurenților vor fi puse la încercare pe un traseu spectaculos, care combină zona de pădure umbroasă cu o vale însorită, este presărat cu urcări susținute și coborâri abrupte în râpe, treceri peste bușteni, contrapante, dropuri, poduri, rampe, săritori, poteci cu rădăcini și zone denivelate de piatră (rockgarden), special amenajate. ”Le mulțumesc partenerilor, sponsorilor și voluntarilor care depun un efort deosebit pentru amenajarea traseului specific competițiilor XCO. Îmi doresc ca pe viitor acest traseu să fie unul permanent și întreținut, astfel încât să ofere o oportunitate de antrenament pentru secția de ciclism din cadrul CSM Mediaș, dar și pentru alte cluburi care își vor putea organiza cantonamentele în Mediaș”, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

De la 5 ani, la 50+

Categoriile diversificate de vârstă pentru masculin și feminin sunt clasificate conform regulamentului FRC și încep de la vârste de 5 ani până la 18 ani, la copii, și de la 19+ până la 50+, pentru adulți. Informații legate de regulament și înscrieri se pot găsi pe site-ul competiției https://xco.csmmedias.ro și pe pagina de facebook a Clubului Sportiv Municipal Mediaș, https://www.facebook.com/CSMunicipalMedias/.

Restricții de trafic

Datorită localizării concursului, în perioada menționată, în zona străzii Plopului, în direcția Fermei „Trei Stejari” și după Hotelul Mercur (fostul hotel Binderbubi), vor exista o serie de restricții de trafic, menite să asigure desfășurarea competiției în condiții de siguranță atât pentru participanți, cât și pentru spectatori. În acest sens, organizatorii recomandă folosirea zonelor special amenajate și semnalizate pentru parcarea autoturismelor.

Medieșenii iubesc ciclismul

Anul trecut, Primăria Municipiului Mediaș a înființat, în cadrul Clubului Sportiv Municipal, secția de ciclism, coordonată de Attila Szakacs. Secția are acum 20 de sportivi legitimați și a avut deja primele rezultate. La competiția „Triada MTB”, desfășurată la Avrig, medieșenii au cucerit 6 trofee, la diverse categorii.

Succesul primei competiții Mediaș XCO, din 2021 mi-a confirmat că, atât în Mediaș, cât și în toată țara, există o dorință de a performa în domeniul ciclismului. Înființarea secției de ciclism în cadrul Clubului Sportiv Municipal a venit ca răspuns la numeroasele solicitări din partea medieșenilor de a susține copiii talentați din Mediaș, care fac performanță și care reușesc să obțină rezultate bune la competiții. Întotdeauna am susținut atât sportul de performanță, cât și sportul de masă. Consider că municipiul Mediaș poate fi așezat pe harta ciclismului din țară, avem deja competiții sportive apreciate în rândul cicliștilor, precum Mediaș Bike Marathon, avem trasee amenajate și bine întreținute, dar și împrejurimi care oferă un cadru natural ce favorizează organizarea acestora”, spune primarul Roman.

Etichete:

Recomandam sa citesti si