fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Uncategorized

Asigurări din ce în ce mai scumpe pentru tinerii şoferi

Preţul asigurărilor auto obligatorii (RCA) a explodat faţă de anul trecut, în special pentru şoferii cu vârste sub 30 de ani.

Aceştia plătesc în prezent şi de patru ori mai mult pentru o poliţă, valoarea asigurării depăşind, în unele cazuri, 2.000 de lei. Majorările au survenit scandalurilor care au zguduit piaţa asigurărilor în ultimul an şi care au determinat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să ia măsuri fără precedent. Potrivit brokerilor, un efect direct al acestor scumpiri va fi acela că mulţi şoferi vor renunţa să mai încheie asigurări facultative (CASCO), al căror număr a scăzut constant în ultimii ani.

Firmele de asigurări au majorat substanţial preţul poliţelor auto obligatorii, comparativ cu luna octombrie a anului trecut, cu precădere pentru şoferii tineri, de sex masculin. O astfel de persoană, care conduce un Logan de 1,6 litri şi 90 de cai putere, va plăti, în medie, circa 2.000 de lei pe an adică de aproximativ patru ori mai mult decât în 2013, notează economica.net. Această scumpire substanţială are legătură cu punerea sub administrare a companiei Astra, liderul pieţei autohtone de asigurări, după ce ASF a constatat nereguli grave în activitatea acesteia. Un alt motiv pentru explozia preţului poliţelor îl reprezintă creşterea masivă a costurilor de reasigurare pe acest segment, care au depăşit, anul trecut, 30%.

SURSA: Puterea.ro

Etichete: