fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Social

ARTmania Festival oferă joburi către comunitatea ucraineană din Sibiu

ARTmania Festival, cel mai longeviv și important festival dedicat culturii rock din România, pune la dispoziția comunității ucrainene locale o serie de job-uri în cadrul evenimentului din acest an.

Aflat la cea de–a 15-a ediție, ARTmania are loc în perioada 22-24 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Recent, organizatorii au anunțat un număr de roluri esențiale pentru buna desfășurare a festivalului, disponibile pentru ucrainenii care trăiesc în Sibiu – în echipele de producție și ospitalitate:

  • Casier
  • Operator tableta
  • Barman
  • Ajutor Barman
  • Runner festival
  • Asistent producție

“În Sibiu există o comunitate de mii de ucraineni care au ales să se stabilească aici de la izbucnirea războiului din țara lor. Au considerat că este locul în care se simt în siguranță după toate provocările pe care au fost obligați să le traverseze. Ne dorim să le fim alături și să-i implicăm în cele mai așteptate și importante manifestări culturale pe care Sibiul le găzduiește. De aceea, am lansat acest proces de recrutare în rândul ucrainenilor din Sibiu, pentru ARTmania Festival, pentru a le face o introducere în viața culturală generoasă a zonei și a le oferi, în același timp, oportunitatea de a se implica în mod direct în crearea unei experiențe memorabile pentru comunitatea noastră.”, a spus Codruța Vulcu, fondator și director al festivalului.

Descrierile job-urilor și responsabilitățile aferente sunt publicate pe artery.community, platforma inițiată de ARTmania Festival, în parteneriat cu Music Export Ukraine și Pohoda Festival, al cărei scop este să ofere sprijin creativilor și profesioniștilor din industria muzicală care au fost nevoiți să părăsească zona de război și să se relocheze în alte state europene.

 

Despre ARTmania Festival:

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platforma culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, in esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv și mare festival rock din România și unul dintre brandurile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian și Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si