fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Social

ARTmania alături de Fundația Hope and Homes for Children

ARTmania alături de Fundația Hope and Homes for Children

Un viitor mai bun pentru generația tânără se naște în centrul Sibiului: ARTmania Festival, alături de Fundația Hope and Homes for Children, asociația “Pune mâna pe chitară” și FEPRA arată că se poate

  • Lansare parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children
  • Continuarea colaborărilor cu FEPRA și Pune mâna pe chitară

ARTmania, unul din cele longevive festivaluri de rock din România, împreună cu Kaufland România, anunță lansarea unui parteneriat cu Hope and Homes for Children pentru sprijinirea copiilor în nevoie aflați în grija fundației.

Pe durata festivalului, între 22 și 24 iulie, Fundația Hope and Homes for Children va fi prezentă în Piața Mare din Sibiu, unde va încânta rockerii mici și mari cu o serie de activități alternative, distractive și educative – de la roata norocului cu premii, la face painting, baloane modelate și photo booth pentru imortalizarea amintirilor din festival, toate aceste activări putând fi găsite de doritori în colțul Hopes and Homes for Children din festival. De asemenea, cei care doresc să susțină proiectele fundației dedicate sprijinirii copiilor, o pot face donând la standul organizației, obiectivul acesteia fiind de a construi case pentru copiii aflați în sistemul instituționalizat și de a le oferi șansa de a crește într-un mediu apropiat de cel familial. În plus, obiecte semnate de artiști îi așteaptă pe cei care sunt prezenți la festival și vor să susțină copiii talentați în muzică și pentru care este nevoie de ajutor pentru ca talentul lor să fie cultivat.

“Suntem mândri că ne putem alătura unei cauze atât de speciale. Parteneriatul pe care îl începem anul acesta cu prietenii de la Hope and Homes for Children ne dă ocazia de a-i susține în eforturile lor de a oferi copiilor și tinerilor instituționalizați șansa unei vieți normale. Încă de la lansarea festivalului, acum 15 ani, am crezut în puterea muzicii de a schimba destine, de a modela și forma viitori adulți, iar această colaborare reprezintă încă un pas făcut pentru transformarea acestui crez în realitate”, declară Codruța Vulcu, fondator și director al ARTmania Festival.

Inițiativele dedicate sprijinirii dezvoltării tinerelor generații și apropierii acestora de zona muzicală continuă cu colaborarea cu asociația “Pune mâna pe chitară”, devenită tradiție încă din 2017. Pornită ca un experiment socio-cultural, “Pune mâna pe chitară” își propune educarea nonformală a copiilor sibieni, prin cursuri de chitară și de muzică, sprijinindu-i pe aceștia în dezvoltarea unor noi abilități sau în începerea unei cariere muzicale.

Pentru a contribui la susținerea tinerelor generații de muzicieni, în zona Rockwatch din cadrul festivalului, tinerii muzicieni și viitori rockstars înscriși în program vor avea ocazia să cânte în fața publicului, expunându-și munca, talentul, precum și ideile noi, curajoase.

Printre trupele care vor urca pe scenă în cadrul proiectului desfășurat de asociația “Pune mâna pe chitară” îi amintim pe Revolver. Tinerii sibieni (toți muzicienii din trupa sunt liceeni) au înregistrat și lansat primul album anul trecut, în septembrie, și promit un show energic, cu influențe metalcore, demn de scenele metal internaționale. Piesele lor dau voce tinerei generații, ridicând problemele cu care aceasta se confruntă: de la curajul de a se opune unui sistem opresiv, până la maturizare și găsirea respectului de sine.

De asemenea, în baza acestui parteneriat, toți copii înscriși în programul “Pune mâna pe chitară” se bucură de acces gratuit în cadrul festivalului.

Încă de la prima ediție, ARTmania s-a concentrat pe dezvoltarea unui festival sustenabil și pe reducerea amprentei sale de carbon. Pentru a păstra această direcție, ARTmania continuă parteneriatul avut cu FEPRA pentru gestiunea responsabilă și eco-friendly a deșeurilor din festival.

Misiunea FEPRA este de a îndeplini cerințele de reciclare ale pieței din România, lucrând îndeaproape cu autoritățile locale și implementând cele mai noi tehnologii pentru crearea unor orașe inteligente, în care cetățenii să trăiască sănătoși și fericiți.

FEPRA va instala puncte de reciclat în cadrul festivalului, încurajând publicul să colecteze separat și punând la bătaie, prin concursul “Sustainability Rocks!”, premii “smart” pentru cei mai conștiincioși dintre festivalieri.

Festivalul ARTmania se desfășoară între 22 și 24 iulie, în Piața Mare din Sibiu, din line-up-ul ediției aniversare făcând parte: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, Leprous, The Pineapple Thief, Stoned Jesus, The Vintage Caravan completate de Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Abonamente și bilete pe zile pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt în vânzare pe artmaniafestival.ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro și iabilet.ro. Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019-2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost sau de altă natură.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si