fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Artista Mariana Frum, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, va avea o expoziție la Sibiu

Expoziția „Libertate vizuală”, realizată de artista Mariana Frum va avea loc la Muzeul de Artă Contemporană (sala nr. 2) în perioada 1-30 aprilie, iar vernisajul este programat vineri, 1 aprilie, ora 14:00.

Născută la Sibiu, Mariana Frum este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Mureş. Are o bogată activitate expoziţională, atât în ţară, cât şi în străinătate. Amintim aici expoziţiile personale şi de grup din: Madrid, Veneţia, Balcic, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu.

Mariana Frum realizează picturi cu o puternică dimensiune spirituală, care depăşeşte cu mult aparenţele concrete, obişnuite la o primă vedere. Rezumându-i în câteva cuvinte arta, putem aprecia că în seria de portrete cu măşti recuzita teatrală are menirea nu de a ascunde, ci de a dezvălui adevărul. Naturile statice cu fori nu se mărginesc la redarea cu fidelitate a subiectului ales, ci îşi propun mai curând să emane o vibraţie care să influenţeze spontan starea sufletească a privitorului. Peisajele nu sunt nişte simple reprezentări ale naturii, ci nişte adevărate peisaje metafizice, „locuri de trecere”, care, întotdeauna străbătute de un drum, ne reamintesc de condiţia fiecăruia dintre noi, aceea de „om călător” prin lume.

Etichete: