fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Arini Fest Cinema revine în Parcul Sub Arini

Cea de-a zecea ediție Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu. În perioada 4-6 august, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), publicul este invitat la un cinema în aer liber. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune, etc.

Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă primele ediții Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, Wes Anderson, frații Coen, Tim Burton, anul acesta festivalul va face o scurtă incursiune în filmografia regizorului Steven Spielberg. În fiecare seară, începând cu ora 21.45, vom prezenta câte un film reprezentativ pentru acest mare regizor:

  • vineri, 4 august, ora 21:45 –  Inteligență artificială / A.I. – Artificial Intelligence (2001, SF, 145 min., cu Jude Law
  • sâmbătă, 5 august, ora 21:45 – Povestea unei vieți aparte / The Fabelmans (2023, dramă, 151 min., cu Michelle Williams, Seth Rogen)
  • duminică, 6 august, ora 21:45 –  Indiana Jones și Căutătorii arcei pierdute / Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981, aventuri, 115 min., cu Harrison Ford)

Programul evenimentului este gândit, astfel încât să răspundă nevoilor unei categorii cât mai largi de public. Prima parte a fiecăreia dintre cele trei zile este dedicată familiilor cu copii care frecventează parcul în mod uzual. În timpul zilei, zona de eveniment va funcționa ca spațiu de lectură și relaxare.

“Arini Fest Cinema” propune un concept nou în peisajul cultural al orașului Sibiu, reușind prin identificarea unui loc de desfășurare ideal pentru o proiecție de film – pârtia de săniuș din Parcul Sub Arini, prin intervenții simple în spațiul de eveniment, filme interesante și muzică bună, să atragă un public de calitate și să creeze o atmosferă relaxantă pe tot parcursul proiectului.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/AriniFestCinema/

Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală, organizată de Agenția Grey Projects și Cameleon PR & Events Expert Srl, cu sprijinul Libra Film.