fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Arhiepiscopia Sibiu organizează evenimentul ”Zilele Șaguniene 2022”

Arhiepiscopia Sibiului organizează în perioada 22 noiembrie-5 decembrie 2022, ediția a VI-a a Zilelor Șaguniene 2022, mai multe acţiuni religioase, culturale şi artistice în vederea marcării sărbătorii Sfântului ocrotitor al Mitropoliei Ardealului. Manifestările sunt prilejuite pe de o parte de sărbătorirea festivă a hramului Catedralei mitropolitane din Sibiu (Sf. Ier. Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei), iar pe de altă parte de proclamarea în Patriarhia Română a anului 2022 ca „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Având în vedere toate aceste prăznuiri şi evocări, activităţile duhovniceşti şi culturale pe care dorim să le organizăm vizează în primul rând evaluarea şi valorificarea tezaurului cultural şi spiritual ortodox-român, dar şi evidențierea importanței rugăciunii și isihasmului în Ortodoxie.

În acest sens, s-a pregătit un program cultural-spiritual ce cuprinde conferinţe, slujiri festive, omagieri cu caracter local în parohii şi în cadrul instituţiilor de învăţământ teologic.

Arhiepiscopia Sibiu organizează evenimentul ”Zilele Șaguniene 2022”

Etichete:

Recomandam sa citesti si