fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Arena Universitară, complexul sportiv al ULBS și AFT, prinde contur

Dezvoltarea infrastructurii educaționale și sportive a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” continuă pentru ambele instituții prin preluarea de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, din administrarea Ministerului Apărării Naționale, a unui teren de 15.833 mp, conform H.G. nr. 68/26.01.2023.

Astfel, proiectul Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS și AFT se va extinde prin construirea pe terenul primit de curând a unor spații de cazare care să deservească și să întregească dimensiunea multifuncțională a complexului sportiv. Amenajarea unui spațiu modern care să-i găzduiască pe sportivi în vecinătatea Arenei Universitare este o nevoie stringentă pentru participanții la competițiile naționale și internaționale care se vor desfășura în complex.

Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS şi AFT prinde contur din ce în ce mai clar. Ideea spațiilor de cazare vine să completeze un proiect foarte necesar, atât pentru mediul academic, cât și pentru comunitatea sibiană, dinamizând astfel inițiativa investițională a celor două instituții de învățământ superior”, a declarat rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, dl. gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță BÂRSAN.

„Preluarea de către ULBS a unui teren de peste 1,5 ha, care să permită construcția unor spații de cazare pentru participanții la competițiile sportive, arată încă o dată cât de important este să gândești un obiectiv de infrastructură integrat, în consonanță cu nevoile curente și viitoare ale întregii comunității. Întregirea proiectului nostru prin acest teren confirmă numeroasele efecte benefice ale parteneriatului dintre Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – un parteneriat care, după 10 ani de funcționare neîntreruptă, îmi place să cred că ar putea deveni un model de cooperare instituțională și de eforturi concertate către binele comunității”, a declarat prof.univ.dr.habil, Sorin RADU, rectorul ULBS.