fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Aproximativ 600 de sibieni „au luat cu asalt” centrul de vaccinare drive-through din parcarea Cazarma 90

Aproximativ 600 de sibieni „au luat cu asalt” centrul de vaccinare drive-through din parcarea Cazarma 90

Aproximativ 600 de sibieni s-au vaccinat weekend-ul trecut la singurul centru drive-through din judeţ, cel deschis în parcarea Cazarma 90 din municipiul Sibiu. De sâmbăta trecută, se pot vaccina atât șoferii, cât și pietonii sau bicicliștii. Centrul de vaccinare este funcțional zilnic, între orele 09:00-19:00 și dispune de patru fluxuri de vaccinare pentru mașini și un spațiu destinat doar motocicliștilor, bicicliștilor și pietonilor. Vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech.

„Încă de la primele discuții pe care le-am avut cu Primăria Municipiului Sibiu, Direcția de Sănătate Publică și ISU Sibiu, datorită faptului că acest centru de vaccinare este amplasat într-o zonă centrală, ne-am dorit să facem amenajarea acestuia de așa natură încât să poată fi vaccinați toți cei care doresc acest lucru și să facilităm astfel accesul sibienilor la vaccinare. Prin natura sa, centrul de tip drive-through, așa cum îi spune și numele, se adresează persoanelor care vin cu mașina, însă, încă din prima zi de funcționare a centrului, cetățenii erau dornici să se vaccineze, chiar dacă nu ajungeau la acest centru de vaccinare cu mașina. În urma acestui fapt, împreună cu Direcția de Sănătate Publică am solicitat Institutului Național de Sănătate Publică și CNCAV o aprobare pentru a putea vaccina toate persoanele care se prezintă la acest centru de vaccinare, indiferent de mijlocul sau modul de deplasare. Pe această cale, doresc să mulțumesc domnului președinte al CNCAV col. dr. Valeriu Gheorghiță, pentru deschidere și susținere. Totodată, este o bucurie faptul că sibienii sunt dornici să se vaccineze și dau dovadă de implicare pentru a reveni la normalitate.”, a transmis prefectul judeţului Sibiu, Mircea Dorin Creţu.

Aproximativ 600 de sibieni „au luat cu asalt” centrul de vaccinare drive-through din parcarea Cazarma 90 Persoanele care nu se prezintă la centru cu maşina, ci pe jos sau cu bicicleta, vor avea la dispoziţie un cort pentru monitorizarea post-vaccinare.

Autoritățile mulțumesc cetățenilor pentru implicare și pentru că au răspuns favorabil, punând umărul la această campanie de vaccinare. Astăzi, până la ora redactării acestui material s-au vaccinat aproximativ 100 de persoane, 60 dintre aceștia fiind pietoni, 10 bicicliști, dar și o persoană cu dizabilități.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că a crescut interesul sibienilor pentru vaccinarea împotriva acestui virus. Începând de sâmbăta trecută, la centrul de vaccinare drive-through, deschis în Parcarea Cazarma 90,se pot vaccina toate persoanele care se prezintă aici, indiferent de mijlocul sau modul de deplasare. Centrul de vaccinare este funcţional zilnic, în intervalul orar 9:00-19:00, şi dispune de patru fluxuri de vaccinare, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech.”, a transmis Alin Dumitraș, asistent medical.

Aproximativ 600 de sibieni „au luat cu asalt” centrul de vaccinare drive-through din parcarea Cazarma 90

Etichete:

Recomandam sa citesti si