fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Aproximativ 500 sibieni au protestat împotriva restricțiilor decise de Guvern

Aproximativ 500 de persoane s-au strâns luni după-amiază în Piața Mare, la un protest împotriva restricțiilor decise de Guvern. Protestatarii au scandat, în fața Primăriei Sibiu lozinci prin care îi cereau demisia primarului Astrid Fodor, dar și reprezentanților Guvernului și șefului DSU, Raed Arafat. „Ieși afară!”, ”Nu uita, asta e și țara ta!”, „Jos, Arafat!”, „Jos, Cîțu” sau „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” au fost doar câteva dintre cele mai folosite sloganuri. Aceștia nu s-au rezumat doar strigat lozinci sau suflat în vuvuzele, recurgând și la arderea câtorva măști de protecție.

În jurul orei 17:30 au plecat într-un marș spre Bulevardul Mihai Viteazu, scandând ”Libertate!”. Protestarii au refăcut vechiul traseul al protestelor din iarna anului 2017, acesta fiind Piața Mare- Piața Unirii- Calea Dumbrăvii- Bulevardul Mihai Viteazu- Bulevardul Vasile Milea și retur în Piața Mare (în fața Primăriei Sibiu) În jurul orei 20, o parte dintre protestari au ținut neapărat să ajungă și în fața Prefecturii Sibiu, înainte de a se îndrepta spre casă.

Aproximativ 500 sibieni au protestat împotriva restricțiilor decise de GuvernProtestul nu a fost lipsit nici de incidente, aceștia au avut câteva altercații cu jandarmii atât în Piața Mare, cât și pe parcursul traseului. Jandarmeria Sibiu a trimis un comunicat de presă prin care a precizat ce măsuri s-au luat asupra persoanelor care au încălcat legea. „Până în acest moment jandarmii au identificat o parte dintre participanții care au încălcat prevederile legale, urmând a fi sancționați. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun. În urma desfășurării protestului în municipiului Sibiu, astăzi, 29 martie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice vă comunicăm următoarele: Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică. Efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au fost mobilizate în vederea asigurării condițiilor de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.”, au transmis reprezentanții jardarmeriei sibiene.

Etichete:

Recomandam sa citesti si