fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Aproximativ 33 de hectare de pădure distruse de incendii în cinci zile

La peste 20 de misiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată, resturi vegetale, litieră de pădure și coronament, au intervenit pompierii sibieni doar în ultimele cinci zile. În urma acestora au ars aproximativ 60 de ha de vegetație uscată respectiv aproximativ 33 de ha pădure și coronament.

Zonele cele mai afectate de arderile de vegetație uscată au fost localitățile Agnita, Axente Sever, Mediaș, Avrig, Bârghiș, Laslea, Roșia, Turnu Roșu și Slimnic.

„Intervenția profesionistă a pompierilor sibieni, sprijiniți de membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență din cadrul primăriilor a condus la diminuarea semnificativă a pagubelor materiale. De asemenea, patrulările periodice pe raza județului Sibiu au condus la descoperirea timpurie a unui număr de 3 focare de incendiu și la reducerea riscului de extindere a acestora”, transmit pompierii.

Totodată, în această perioadă, pompierii sibieni au mai intervenit în peste 140 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical precum și la două accidente rutiere.

Numărul incendiilor de vegetație este unul impresionant, deși în repetate rânduri, autoritățile au atras atenția asupra pericolelor la care se expun cei care nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor și, implicit, asupra sancțiunilor pe care aceștia le pot primi în cazul nerespectării acestor reguli.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si