fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Aproximativ 30 de ambasadori au participat la o recepție la Muzeul Național Brukenthal

Luni, 22 mai 2023, Muzeul Național Brukenthal a găzduit o recepție la care au participat aproximativ 30 de ambasadori, reprezentanți ai instituțiilor publice din Sibiu și ai mediului de afaceri din județul Sibiu. Vizita a făcut parte din programul de promovare și documentare a Corpului Diplomatic acreditat în România organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Vizita la Sibiu a fost organizată de Instituția Prefectului Sibiu în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și cu sprijinul mediului de afaceri din Sibiu.

Au participat ambasadori din următoarele state: China, Belgia, Japonia, Portugalia, Slovenia, Brazilia, Austria, Cuba, Ucraina, Danemarca, Congo, Macedonia de Nord, Armenia, Muntenegru, Regatul Hașemit al Iordaniei, Bangladesh, Estonia, Republica Arabă Siriană, Croația, Libia, Nigeria, Suedia.

Recepția organizată în curtea Muzeului Brukenthal din Piața Mare a fost deschisă de dl. Alexandru Constantin Chituță, manager interimar. Au luat cuvântul dl. Mircea Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu și doamna primar Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu și dl. Traian Hristea, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe.

Un cvartet din partea Filarmonicii de Stat din Sibiu a oferit un moment muzical.

Excelențele lor, domnii și doamnele ambasadori au purtat discuții cu directorii instituțiilor culturale din Sibiu și cu reprezentanții mediului de afaceri având loc schimburi de idei și realizări de parteneriate în ceea ce privește promovarea și colaborarea.

A urmat apoi o vizită ghidată în Muzeul Național Brukenthal unde le-a fost prezentată Galeria de Artă Europeană.

Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal a declarat: „A fost un bun prilej pentru mediul cultural și de afaceri din Sibiu să avem o întâlnire cu o mare parte din Corpul Diplomatic din România. Unde? Chiar la Sibiu. A fost o oportunitate de discuții și dialog pentru colaborări dar și de schimburi de contacte și viitoare proiecte în comun. Mediul cultural dar și cel de afaceri din Sibiu au deja legături cu o parte din țările reprezentate de ambasadorii prezenți. Muzeul Național Brukenthal și eu personal avem o bună relație cu o mare parte dintre ambasadorii prezenți, multe dintre Ambasade fiind implicare în organizarea Festivalului Internațional de Artă Contemporană ce va avea loc la Sibiu în luna septembrie a acestui an și cu toții au participat la evenimentele organizate de Muzeul Brukenthal la București. Am oferit și un tur ghidat în Palatul Brukenthal din Piața Mare. Pot să vă mărturisesc că a fost o seară extraordinară, iar invitații s-au simțit extraordinar. Cu siguranță Sibiul a dovedit încă o dată că este un oraș minunat cu oameni minunați care fac lucruri extraordinare aici. Și mă refer la mediul cultural și la mediul de afaceri. Mulțumesc Ministerului Afacerilor Externe, domnului prefect Mircea Dorin Crețu și echipei sale pentru organizarea în comun a acestui eveniment și mediului de afaceri din Sibiu care a susținut realizarea acestui eveniment.”

Evenimentul organizat la Muzeul Național Brukenthal a fost sponsorizat de: Consilo Web, Expertarom, La Fântâna, Crama Jelna – Amprenta Transilvaniei, Lions Club Millenium, Biotechnik, Energo Smart Invest, Asociația Clubul Economic German Transilvania, Gama și Berea Sadu.