fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Aproximativ 3.000 elevi sibieni vor susține simularea examenului de Evaluare Națională

În perioada 29-31.03.2021, 2 987 elevi din 98 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Sibiu vor putea susține simularea examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a 2021.

Probele din cadrul simulării încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8.30. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

În acest an, subiectele pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt redactate sub forma unei broșuri și se vor tipări față-verso, așa cum sunt transmise de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi.

În conformitate cu OME nr. 3 449 din 05.03.2021, rezultatele obținute de elevi la  simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a ”sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea doptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Din cauza deciziei de carantinare emisă de către Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în 19.03.2021, privind aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Sibiu în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, 8 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Tilișca nu vor putea susține simularea examenului de Evaluare Națională. De asmenea, 16 elevi din clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu nu participă la simularea EN8 din cauza a două cazuri de elevi confirmați pozitiv.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă

30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă

31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si