fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Aproximativ 15.000 de vizitatori au participat la Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor 2021, ediția a XVII-a, organizat sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 18-24, Muzeul ASTRA a înregistrat nu mai puțin de 14.657 de vizitatori. De asemenea, au fost servite peste 1000 de porții de papă de coade și papricaș de cartofi cu carne, tocana de ceapă cu mămăligă rece, ostropel de pui cu mămăliguță caldă, ciorbă de oaie, tocana de berbecuț la ceaun, mămăligă ciobănească, pastramă de oaie, cârnați de oaie și de porc, plăcinte cu brânză, gulaș, ciorbă de fasole boabe, pâine la cuptor și plăcintele dobrogene.

Aceste bucate tradiționale au fost pregătite de peste 100 de directori, șefi de departamente și angajați ai Muzeului ASTRA, Filarmonicii de Stat Sibiu, Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului şi de la Biblioteca ASTRA. Maratonul gastronomic a fost dublat în paralel de unul artistic susținut de către Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului , Nicolae și Tudor Furdui Iancu, împreună cu Grupul instrumental Crai Nou și artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu. Recitalurile au avut loc la Târgul de Țară și în 7 gospodării tradiționale din Muzeul în aer liber.

Muzeul ASTRA transmite mulțumiri tuturor celor care ne-au fost alături într-o noapte în care mesajul a fost ,,Cultura contează!(?)”

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 Astăzi, în Muzeul ASTRA, vor fi organizate un târg de primăvară & Reconstituirea obiceiului de Ispas, dar și alte două ateliere – de broderie pe piele și de cusut – sub egida Ziua Universală a Iei 2021, evenimente despre care v-am informat într-un e-mail anterior. Din cauza condițiilor meteo, ambele acțiuni se vor ține în Pavilionul Muzeal Multicultural de la intrarea principală în Muzeul ASTRA.  

Foto: Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiului

Etichete:

Recomandam sa citesti si