fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Aproape 1500 de arbori, arbuști și plante au fost amplasate deja pe malurile Cibinului

Pe măsură ce lucrările de amenajare a pistelor de biciclete de pe malurile Cibinului avansează, s-au început și plantările de arbori, arbuști și plante perene pe întreaga porțiune pe care se amenajează pistele. Condițiile meteo favorabile au permis desfășurarea acestor plantări până spre finalul lunii decembrie.

Astfel, până în prezent s-au plantat:

  • 299 de arbori din totalul de 430 prevăzuți a fi plantați în cadrul proiectului. Ca specii, s-au plantat 277 sălcii, iar restul mesteceni și stejari de baltă. Menționăm că arborii sunt calitatea A, au fost importanți din Uniunea Europeană, cu certificat de conformitate și fitosanitar. Înainte de a fi plantați au fost ținuți o lună pentru aclimatizare, aceasta chiar dacă au fost aduși din țări cu o climă asemănătoare cu cea a României.
  • 295 de arbuști din totalul de 520 care vor fi plantați până la finalizarea lucrărilor. Printre aceștia, salvii, sălcii integra Hakuro – Nishiki și sălcii Purpea Nana. Alți 225 de arbuști urmează să fie plantați în martie 2023
  • 630 de plante perene precum iedera, lavanda sau diverse ierburi decorative sunt puse deja în teren, restul de 390 fiind pregătite pentru plantarea în primăvară
  • 237 de plante acvatice care vor înfrumuseța zona de depunere a malurilor, alte 180 fiind pregătite a fi plantate în primăvară.
  • 7500 de mp de taluz însămânțați cu iarbă printr-un procedeu deosebit – hidroînsămânțarea, care constă în amestecarea semințelor de gazon, a fertilizatorilor, mulch-ului și a agentului de fixare împreună cu apa și pulverizarea acestora pe sol, pentru o mai mare eficiență și rezultate mai bune.

Acțiunea de îmbogățire a vegetației de pe malurile Cibinului va continua în primăvara anului viitor, când se preconizează că lucrările propriu-zise de amenajare a pistelor se vor apropia de finalizare. 

Reamintim, pe scurt, scopul proiectului de amenajare a malurilor Cibinului, o investiție în mobilitatea verde” finanțată din fonduri europene:

  • 3,6 km de pistă pentru biciclete, cu iluminat ecologic, cu LED, conectat la un sistem de comandă de la distanță.
  • 2 pasarele ciclopietonale, ambele cu acces în strada Viitorului, una amplasată la intersecția străzilor Viitorului – Mureșului – Crișului și una amplasată la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin.
  • 5 puncte de belvedere și 3 zone de relaxare amplasate în zona străzilor Malului, Cibinului și respectiv Viitorului, mobilate cu bănci