fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Sibiu Timp Liber

„Anul european al orașelor ecologice”, la Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu va găzdui, în perioada 15 iulie – 15 septembrie, expoziția „Anul european al orașelor ecologice” („The European Year for Greener Cities”). Aceasta cuprinde specimene colectate, de-a lungul timpului, din fauna și flora locală, valori naturale culturale care trebuie protejate în situl actual, dar și pentru generațiile viitoare.
„Vizitatorii vor putea observa craniul unui rinocer lânos descoperit în județul Sibiu, specie dispărută în timpul ultimei perioade glaciare, în urmă cu 12.000 – 10.000 de ani. Din colecție de moluște (melci, scoici) a muzeului sunt etalate cutii cu specimene aparținând uneia dintre cele mai valoroase şi complete colecţii de tipul acesta din ţară și anume colecția malacologică Bielz. Colecția cuprinde peste 200.000 de exemplare. Vor fi expuse specimene aparținând la trei specii native țării noastre descrise pentru prima data la nivel mondial de către Michael Bielz (1787 – 1866) şi Eduard Albert Bielz (1827 – 1898) în anii 1851, 1853 și 1860. În expoziție vor fi etalate și imaginile cu păsări realizate de fotografii Mircea Radu Achim (1980-2018) și Marian Huc (1976-2018), imagini aflate în custodia muzeului. Într-un oraș verde, păsările sunt parte din viața noastră de zi cu zi, ele ne luminează diminețile și ne încântă în parcuri cu trilurile lor colorate”, explică cei trei curatori ai expoziției, Dr. Nicolae Trif, Ana-Maria Păpureanu și Dr. Ghizela Vonica.

Expoziția se află în Sala multimedia a muzeului de pe strada Cetăţii nr. 1.

În data de 17 septembrie 2020, Parlamentul European a propus ca anul 2022 să fie „Anul european al orașelor ecologice”.
Scopul este de a face mediile urbane mai verzi și de a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile spațiilor verzi într-un mediu urban. Acestea includ nu numai beneficii pentru mediu, ci și beneficii legate de sănătate, cultură și educație.

Etichete: