fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Animalele de la Zoo sunt protejate de caniculă

Temperaturile extrem de ridicate din aceste zile impun acordarea unei atenții sporite animalelor de la Grădina Zoologică Sibiu. Echipa Zoo Sibiu a luat toate măsurile pentru ca animalele de aici să fie afectate cât mai puțin din cauza căldurii.
Astfel, apa proaspătă pe care o primesc animalele zilnic le este oferită cât mai des posibil. Unele specii au în cuști adăpători automate, iar în cazul altora apa se împrospătează de mai multe ori pe zi.
Pentru animalele omnivore, hrana este adaptată temperaturilor înalte și li se oferă fructe de sezon, cu conținut ridicat de apă.
Adăposturile animalelor sunt și ele răcorite prin udarea pardoselii sau prin umbrare. O parte din adăposturi, cele ale tigrilor, lupilor, leoparzilor și animalelor erbivore, se află în pădure, fiind astfel ferite de razele soarelui. Alte specii – urși, tigri, lei, jaguari, ratoni, struți – au la dispoziție bazine cu apă. În plus, animalele găsesc răcoare în adăposturile interioare.

În acest an, s-a instalat pentru prima dată un sistem de dispersare a apei, în adăpostul maimuțelor. Sistemul este în testare, iar dacă se va dovedi eficient, acesta va fi extins în viitor la toate adăposturile, pentru a spori confortul animalelor pe vreme caniculară.

Vizitatorii Grădinii Zoologice găsesc locuri umbrite atât în interiorul Zoo, cât și în pădurea care o înconjoară, aceasta fiind un loc perfect pentru plimbări în zilele caniculare.

Etichete: