fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Animă ASTRA, în taberele barbarilor!

Sibienii și turiștii sunt invitați, de astăzi, până joi, 11 august, să facă un popas în ”Taberele Barbarilor”, amenajate în Muzeul ASTRA. Dedicat patrimoniului cultural arheologic, evenimentul denumit sugestiv Castra Barbarorum (tr.lb lat.: Taberele Barbarilor) va avea loc în Muzeul în aer liber, în zona sectorului de prelucrare a metalelor (spațiul delimitat de gospodăria din Corna, șteampul din Abrud și galeria minieră din Roșia Montană, județul Alba). Participă membrii Asociației Culturale Omnis Barbaria, meșterul fierar Komakiza și Ars Fabrilis Oficina (atelier de lemnărit la strung antic).

Animă ASTRA, în taberele barbarilor!La Castra Barbarorum vor avea loc activități demonstrative și interactive, desfășurate sub forma unor ateliere de reconstituiri istorice şi experimente arheologice, prin care vor fi confecționate obiecte casnice, unelte și piese de armament, reproduse fidel după cele descoperite în siturile arheologice. Aici va fi amenajat un atelier de olărit, în cadrul căruia se vor confecționa, prin modelare cu mâna, vase și obiecte din lut din antichitate, un atelier meșteșugăresc de orfevrărie a bronzului pentru confecționare de podoabe antice, un atelier meșteșugăresc de fierărie antică – confecționare replici după unelte și arme antice și un atelier meșteșugăresc de lemnărit – confecționare veselă de lemn la strung antic.

Meșteșugarii vor fi costumați după modelul vestimentației din perioada antică, pentru a reconstitui ipostaze din viața cotidiană și meșteșuguri din antichitate. Atelierele se vor desfășura, zilnic, în intervalele orare 11:00-14:00 şi 16:00-19:00.

Evenimentele fac parte din Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2022.

Etichete:

Recomandam sa citesti si