fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Angajări la stat: se caută oier cu ”capacitate de comunicare”

Toată lumea știe că anunțurile de angajare în administrația publică se afișează după ce ”câștigătorul” a fost stabilit deja. Totuși, instituțiile de stat respectă legislația și publică posturile scoase la concurs.

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Montanologie (ICDM) Cristian – Sibiu vrea să angajeze, pe perioadă nedeterminată, un oier. Și nu este vorba despre un simplu paznic de oi, ci despre un om calificat, cu multe ”însușiri de personalitate”.

”Să aibă însușiri de personalitate”

Potrivit anunțului de angajare în cadrul Structurii Cercetare – Dezvoltare – Laborator Experimental – Cristian, oierul dorit trebuie să îndeplinească mai multe condiții de participare la concurs:

”l. Studii de specialitate: Studii generale sau medii absolvite; Certificat de Absolvire pentru ocupația Agricultor în culturi vegetale și crescător de animale.
2. Abilități, calități și aptitudini necesare: să aibă însușiri de personalitate: seriozitate/responsabilitate, loialitate, hotărâre, adaptabilitate, autocontrol, atitudine pozitivă, să aibă calități psihice necesare (spirit de observație, răbdare, viteză de reacție, capacitate de orientare în spațiu, capacitate de comunicare etc)”.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs se încheie luni, 17 iunie, la ora 12:00. După proba practică pe care o vor susține cei care au trecut de selecția dosarelor, în 26 iunie, la ora 10:00, urmează proba interviului, în aceeași zi, la ora 12:00. Atunci se va testa, probabil, ”capacitatea de comunicare” a candidaților, deși, din anunț, nu este clar dacă este vorba despre capacitatea de comunicare cu oamenii sau cu animalele pe care urmează să le păstorească.

Trei directori cu salarii uriașe

Despre salarizare nu se pomenește nimic în anunț, dar putem deduce că remunerația nu este de neglijat, fiind vorba despre un bugetar.

De pe site-ul Institutului aflăm că ICDM Cristian are, din 2010 încoace, doar 3 angajați: un director și doi directori adjuncți. Doar cele trei persoane (dintre care două cumulează pensia cu salariul) au completate declarațiile de avere și de interese în ultimii 11 ani. Anul trecut, directorul a încasat un salariu de aproape 7.500 de lei/lună și o indemnizație de participare la Consiliul de Administrație de 600 de lei/lună.

Salariile directorilor adjuncți au fost de 6.546, respectiv 6.240 de lei/lună, plus indemnizațiile pentru CA, de câte 600 de lei/lună.

Mediu academic

ICDM funcționează în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu Șișești” și are ca obiect de activitate ”cercetarea științifică în domeniul dezvoltării rural-montane, a creșterii ovinelor, caprinelor și taurinelor din rase adaptate zonei montane, extinderea culturilor pomicole și dendrologice, efectuarea de studii, cercetări, proiecte pentru dezvoltarea socio-economică a zonei rural-montane”.

În teorie, ICDM face cercetări în domeniile foarte importante:

  • Cercetări multidisciplinare în domeniul agriculturii de tip montan
  • Valorificarea superioară a terenurilor agricole
  • Creșterea animalelor
  • Extinderea culturilor pomicole și dendrologice
  • Dezvoltarea agroturismului montan-
  • Specializarea profesională și informarea populației prin instruire și consultanță
  • Modernizarea proceselor de industrializare și valorificarea produselor vegetale și animale
  • Protejarea mărcilor originale ale acestora.

Într-un astfel de mediu academic, este de înțeles că nu are ce căuta un oier fără ”capacitate de comunicare”.

 

 

Etichete: