fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport Interviu

Andrei Stanciu, jucătorul echipei Viitorul Șelimbăr: fotbalul, un sport în care mă simt liber

În aceste vremuri în care suntem sfătuiți să stăm în casă, vă provocăm să îi cunoașteți pe tinerii cum este și Andrei Stanciu, care luptă să devină cunoscuți, dedicându-și timpul, energia și talentul fotbalului, un sport iubit de foarte multă lume, un stil de viață pentru alții. S-a îndrăgostit de fotbal pe când avea doar 6-7 ani, iar de atunci până în prezent a evoluat pentru FC Interstar Sibiu – Juniorat, FC Hermansntadt – Liga 2, FC Avrig – Liga 3 și de șase luni îmbracă tricoul echipei Viitorul Șelimbăr- Liga 3. Conștiincios din fire, primii bani câștigați din fotbal i-a investit în dezvoltarea sa profesională, mai exact și-a cumpărat ghete și echipamente, necesare practicării acestui sport. Din 2019, Andrei Stanciu studiază Educație fizică și sport în cadrul Facultății de Științe din Sibiu. Cea mai mare motivație a tânărului este dorința de a ajunge un jucător bun de fotbal la o echipă puternică.

 

Cum ai descoperit pasiunea și talentul pentru fotbal și de cât timp îl practici?

Pasiunea pentru fotbal pot zice că am descoperit-o încă de mic, când majoritatea timpului liber îl petreceam afară jucând fotbal! Practic acest sport de 13 ani.

 

Detaliază-ne parcursul evoluției tale: pornind de la echipa unde ai debutat până în prezent?

Clubul unde am fost legitimat pentru prima dată a fost FC Interstar, club unde am jucat de mic până la vârsta de 17 ani. De la 17 ani am evoluat pentru FC Hermannstadt (liga 3) după care am fost împrumutat un retur la FC Avrig (liga 3), urmând ca mai apoi să revin la FC Hermannstadt unde am mai evoluat un campionat. În prezent, evoluez pentru Viitorul Șelimbăr, club la care joc de jumătate de an.

 

Ce reprezintă pentru tine fotbalul?

Pentru mine fotbalul reprezintă un mod de relaxare și un sport în care mă simt liber.

 

Îți mai amintești de momentul marcării primului gol?

A trecut foarte mult timp și nu îmi mai amintesc chiar primul gol. Însă, țin minte câteva goluri foarte importante pentru mine. Spre exemplu, un gol important pentru mine este cel din ultima etapă a turului trecut, unde am marcat golul decisiv în partida contra celor de la Sănătatea Cluj. Am marcat în minutul 92, iar echipa mea a câștigat cu scorul de 2-1.

 

Ce ai făcut cu primii bani  pe care i-ai câștigat din fotbal?

Primii mei bani câștigați din fotbal au fost investiți în ghete de fotbal și echipamente profesionale.

 

Să ai creștere sănătoasă, sa primești o educație cât mai bună, să întâlnești antrenori capabili și atenți la dezvoltarea jucătorilor tineri. Care este persoana fără de care nu ai fi ajuns în acest moment al carierei tale?

Nu există o persoană anume care m-a ajutat să evoluez , însă sunt sigur că fără ajutorul familie nu aș fi ajuns niciodată la momentul actual. De asemenea, mai este o persoană importantă pentru mine, dar nu îi dau nume, știu eu cine este.

 

Care este fotbalistul cu care crezi că te asemeni cel mai mult?

Jucătorul meu preferat și idolul meu este Marcelo Vieira, el este jucătorul cu care cred că mă asemăn.

 

Ce vrei să îmbunătățești la fundașul dreapta Andrei Stanciu?

Un lucru pe care aș vrea să îl îmbunătățesc la mine este răbdarea și concentrarea în orice moment al meciului sau al antrenamentului.

 

Cum își petrece jucătorul Andrei Stanciu timpul liber? Ce pasiuni sau hobby-uri are pe lângă fotbal?

Majoritatea timpului meu liber îl petrec cu prietenii. De asemenea, îmi place să mă uit la filme și să mă joc fifa.

 

Andrei Stanciu, jucătorul echipei Viitorul Șelimbăr: fotbalul, un sport în care mă simt liber

Andrei Stanciu, jucătorul echipei Viitorul Șelimbăr: fotbalul, un sport în care mă simt liber

Etichete:

Recomandam sa citesti si