fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Andreas Birbic părăsește ASFC Interstar Sibiu pentru Academia lui Hagi

Andreas Birbic părăsește ASFC Interstar Sibiu pentru Academia lui Hagi
Născut in anul 2007, Andreas Birbic a ales ca la 13 ani sa plece departe de familie, de prietenii sai, de colegii de la școală și sa lase Sibiul natal pentru un oraș nou aflat departe de casa, totul pentru a-și indeplini marele vis. Produs 100% al Interstarului, club pentru care a evoluat peste 8 ani, făcând parte din grupa 2006 pregătită de Daniel Murasan, evoluând tot timpul la categorie mai mare de varsta, Andreas a obținut alături de colegii sai 5 titluri judetene, 4 reprezentari la turneele finale, o participare in Liga Elitelor U 15 (fiind cu doi ani mai mic) precum și numeroase clasări pe podium în cele peste 100 de turnee interne și internaționale jucate în tricoul ros-albastru .
Cele doua sezoane cand fost declarat de FRF ca fiind cel mai bun jucator la categoria sa de vârstă, se adaugă numeroaselor trofee de “golgheter” sau de “cel mai bun jucător”. Toate acestea întregesc palmaresul lui personal și de echipa.
După 8 ani în rosu- albastru, Andreas a fost dorit la cea mai renumita Academie din România, pentru a deveni (de ce nu?) urmașul lui Hagi. La Viitorul, asa cum era de așteptat, a impresionat din prima zi, fiind apreciat de întreg staff-ul Academiei Hagi. Rămân întipărite in memoria noastră victoriile de răsunet in fata unor giganti ai fotbalului precum Tottenham Hotspur sau Manchester United, sau triumfurile din numeroasele turnee importante, toate avându-l protagonist pe “Andre” alături de colegii sai de la Interstar.
 “Am inceput fotbalul la 4 ani, cel care mi-a îndreptat pasii către acest sport a fost tatăl meu (fost jucator, actual antrenor la grupa 2011 a Interstarului alaturi de Mircea Soare). Primul meu antrenor si singurul pina am plecat la Constanta, a fost Daniel Murășan. Pentru mine Interstar, sau mai bine spus familia Interstar, înseamnă foarte mult pentru ca acolo am făcut primii pași în fotbal, acolo am trăit toate bucuriile acestui sport si m-am format ca sportiv, sub îndrumarea lui Daniel Murăsan căruia îi port un respect deosebit. Acelasi respect il am si pentru ceilalți antrenori care fac parte din club. Colegiilor care au fost alături de mine in toata aceasta perioada le urez succes în carieră. Imi doresc ca mulți dintre ei sa ajunga fotbaliști. Au valoare si pot. Am multe amintiri impreuna cu ei, incepand de
la turneul de la Timișoara unde am avut ocazia sa primesc lovitura de începere de la marele si regretatul Ilie Balaci, pina la meciurile cu Manchester United desfășurate in Germania si unde am inscris două goluri chiar de ziua mea de nastere. Au fost multe momente frumoase si deosebite, prea multe pentru a putea sa le enumăr aici. Le mulțumesc tuturor pentru aceste clipe si ii asigur ca vor rămâne in inima mea. Acum am început un nou drum. Sunt jucătorul Viitorului. Vreau sa ma pregătesc în continuare la fel de bine, sa fiu sănătos, sa ajung la echipa mare a clubului FC Viitorul si sa imi împlinesc visul de a ajunge fotbalist”, a declarat Andreas Birbic
 “Ca să vorbesc de Andreas Birbic mi-ar trebui câteva zile și cred ca tot nu as putea epuiza subiectul. Începând de la primul sau pas pe terenul de fotbal, la o vârstă când alți băieți se jucau cu mașinuțele și pina la ziua în care a ales sa schimbe culorile echipamentului. Cert este ca, dacă ajuta Dumnezeu si ii va dărui sănătate, va deveni ce își dorește. Are toate atuurile. Este educat, modest, sprijinit de părinți, muncitor și nu în ultimul rand este înzestrat cu calități deosebite. Nu pot decât sa îl îmbrățișez și sa ii doresc în numele clubului, al echipei și al meu personal, tot binele din lume. Are valoarea și puterea de a deveni un super jucător. Cei care îl cunosc știu despre ce vorbesc. ” a punctat antrenorul sau pe perioada petrecuta la Interstar.
Etichete:

Leave a Comment