fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Andra Săraru, una dintre elevele de 10 la BAC ale CNOG, rămâne să studieze în Sibiu

Andra Săraru, una dintre elevele de 10 la BAC ale CNOG, rămâne să studieze în Sibiu

Andra Săraru este una dintre cele două absolvente ale Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, care au obținut 10 pe linie în acest an la Bacalaureat. Afinitatea pentru a studia limbile străine, dar și faptul că este singură la părinți sunt doar câteva dintre motivele pentru care a decis să rămână în Sibiu și să se înscrie la cursurile Facultății de Litere și Arte, din cadrul Universității „Lucian Blaga”

Tânăra, în vârstă de 19 ani, este absolventă a profilului bilingv-engleză din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu. „Îmi doresc să urmez Facultatea de Litere și Arte în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, secția Chineză-Engleză. Am început să învăț limba chineză pe clasa a IX-a și a devenit o adevărată pasiune pentru mine încă de la început. Întotdeauna am avut o pasiune pentru limbile străine, așa că mă bucur că pot să urmez în viață o cale pe care să îmi facă plăcere să pășesc.”, a spus eleva de 10 curat.

Andra ne-a mărturisit că nu se aștepta să obțină nota 10 la fiecare dintre cele trei probe ale Examenului de Bacalaureat, cu toate că eleva noastră a considerat foarte ușoare subiectele fiecărei probe, fie că vorbim de română, logică sau istorie. „Sincer, chiar nu mă așteptam. Am avut pretenții foarte mari de la mine la limba română, ceea ce m-a făcut să am mari emoții la examen. În continuare am convingerea că aș fi putut scrie mai mult și mai bine, dar din cauza emoțiilor nu m-am încadrat destul de bine în timp și nu am mai avut decât 40 de minute la dispoziție pentru subiectul al treilea, așa că am fost nevoită să tratez subiectul mai pe scurt decât mă așteptasem. La istorie nu am avut mari pretenții de la mine. Mi-am zis că atâta timp cât am notă peste 9, mă declar mulțumită. Mare mi-a fost surpriza, totuși, când am văzut nota. Nu mă așteptam, dar nici nu pot să zic că nu mă bucur. La logică mi s-a părut cel mai ușor examen, așa că aceasta a fost singura materie la care chiar speram la 10.”, ne mărturisește, zâmbind, Andra Săraru.

Logica a fost materia unde, absolventa de 10 a CNOG Sibiu, consideră că ar fi obținut 10 pe linie, indiferent de subiect. Ca orice elev bun, fata a acordat o mare atenție pregătirii pentru Bacalaureat, considerat de mulți, cel mai important examen al vieții. „În principiu, cu logica am terminat de învățat prin ianuarie. Și de atunci până la examen, am mai făcut ocazional variante, dar cam atât. La română am tot citit în ultima lună de zile schițele fiecărei opere literare, iar la istorie am tot citit și recitit materia. La istorie m-au ajutat foarte mult doi prieteni buni fără de care nu știu dacă aș fi reușit să iau această notă. Dacă stau să mă gândesc retrospectiv, nicio probă nu a fost grea. Mă așteptasem să fie mult mai grele subiectele. Totuși, dacă ar fi să aleg una dintre cele 3 probe, aș alege proba de la română, deoarece acolo am avut cele mai mari emoții.

Tânăra este un pic dezamăgită că nu a trăit emoția tezelor, a revederii colegilor și profesorilor după vacanță și teama de a fi ascultată la o materie, unde poate în acea zi, nu ar fi luat 10. „Din păcate, nu pot spune că am început să mă bucur de viața de liceu decât pe clasa a 12-a. Probabil că asta se datorează pandemiei, în mare parte. Totuși, nu pot să nu simt că ne-au fost furați aproape doi ani de liceu din cauza acesteia. Încă nu am reușit să procesez faptul că s-a terminat această etapă a vieții mele, dar mă bucur să pot afirma că mi-a plăcut viața de liceu. Am întâlnit oameni minunați, care mi-au schimbat viața în bine. Atât colegi, cât și profesori. Și le mulțumesc tuturor pentru toate influențele pozitive pe care, vrând-nevrând, le-au avut asupra mea.”, consideră Andra.

Sfatul unei absolvente de 10 pentru absolvenții promoției 2022 este „Pentru liceenii care au terminat acum clasa a XI-a, sfatul meu cel mai sincer este: „Bucurați-vă unii de alții, petreceți timpul împreună și creați amintiri de care să vă aduceți aminte cu drag. De învățat, oricum veți învăța, dar timpul nu îl mai puteți da înapoi. Fiți colegi buni, legați prietenii. Nu lăsați pandemia să vă împiedice din a vă bucura de timpul rămas din viața de licean.”

Etichete:

Recomandam sa citesti si