fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

An ”de foc” pentru pompierii sibieni. Sute de intervenții.

Anul care se încheie în curând a fost unul plin de provocări pentru pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, care au fost puși în fața unor situații de urgență de amploare. Planul roșu de intervenție a fost activat de două ori: accidentul dintre două autocare pe DN 1 – Hula Bradului unde au fost implicate peste 90 de persoane, majoritatea minori și un accident în lanț pe autostradă, unde au fost implicate 5 autovehicule. Din nefericire, au fost și 45 de accidente grave, care s-au soldat cu pierderi de vieți și cu rănirea gravă a mai multor persoane și pentru care a fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare. Pompierii au intervenit și în cazul celor două explozii care au avut loc în municipiul Sibiu, soldate cu decesul a două persoane și rănirea uneia. În cursul anului 2023, pompierii au intervenit și pentru stingerea a peste 400 de incendii, din care 120 au fost incendii de vegetație uscată.

Un echipaj de 30 de pompieri sibieni s-a alăturat misiunii internaționale de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia, în perioada iulie – septembrie.

Anul 2023 pentru noi, pompierii sibieni a fost unul încărcat, plin de noi provocări, dar și numeroase misiuni îndeplinite cu succes. Împreună, am demonstrat încă o dată angajamentul nostru față de comunitatea sibiană și capacitatea noastră de a răspunde prompt în fața situațiilor de urgență”, spune sublocotenent Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Autospeciale noi

Anul s-au făcut investiții majore în tehnica de intervenție, astfel parcul auto al ISU Sibiu a fost suplimentat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă de mare capacitate, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă de medie capacitate, două posturi medicale avansate și o autospecială pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare.

Exerciții și prevenție

Pentru a fi pregătiți să intervină în orice situație de urgență, pompierii sibieni se antrenează constant, după diverse scenarii, îmbunătățindu-și modul de răspuns și tehnica de intervenție. Pe parcursul anului 2023, ISU Sibiu a organizat 85 de exerciții.

În paralel cu pregătirea și executarea misiunilor de intervenție, ISU Sibiu desfășoară activități de prevenție și educare a copiilor și a tinerilor, precum și exerciții în școli. Peste 200 de elevi au participat, în luna mai, competițiile „Prietenii pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața”.

La începutul anului, ISU Sibiu a derulat, timp de șapte zile, o serie de activități care au inclus sesiuni învățare a acordării primului ajutor și a deschis mai multe puncte de informare preventivă pentru cetățeni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si