fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Amenzi în valoare de 116.000 lei date de polițiștii rutieri în week-end

Șapte infracțiuni la regimul rutier au fost constatate de polițiști în perioada 22 – 25 februarie. De asemenea, au fost reținute 35 de permise de conducere, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și s-au aplicat 422 de amenzi în valoare de 116.000 de lei. Printre cele mai grave abateri s-au numărat alcoolul la volan și conducerea fără a deține acest drept. 

Vineri, 22 februarie, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 65 de ani, sibian, aflat la volanul unui autoturism pe DN 1, în afara localității Scoreiu. Aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 23 februarie, în jurul orei 16:30, în Sibiu, o tânără în vârstă de 24 de ani, din Porumbacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism la intersecția străzilor Lebedei cu Oțelarilor, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Cele două mașini au fost avariate.

Tânăra nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În aceeași zi, în jurul orei 18,30, în localitatea Brateiu, a fost depistat un alt tânăr aflat la volan deși nu deține permis de conducere.

Seria celor identificați conducând deși nu au acest drept a continuat, la miezul nopții polițiștii întâlnind tot un tânăr, în vârstă de 19 ani, domiciliat în Porumbacu de Jos, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada Gării din localitatea Săliște.

Fără permis, băut, la volanul unui autoturism furat cu care a provocat o tamponare a fost identificat un localnic din Mag, în vârstă de 22 de ani. La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 02:00, tânărul a sustras autoturismul fratelui și l-a condus pe strada Principală unde, pe fondul lipsei de experiență în conducere, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.

La testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași dimineață, în jurul orei 04:30, polițiștii rutieri au răspuns unui apel 112, prin care se semnala faptul că pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, în apropierea Pieței Aurel Vlaicu, un șofer conduce în cerc pe partea carosabilă, punând în pericol siguranța celor aflați în zonă. Polițiștii au constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Sadu.

Deși bărbatul emana un miros puternic de alcool, acesta a refuzat atât testarea cu apartul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemei în sânge.

În toate cazurile prezentate în materialul de presă au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile comise.

Etichete:

Recomandam sa citesti si