fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Social

Amenzi și avertismente în căminele de bătrâni din județ

Mai mult de jumătate din centrele sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, copiilor din sistemul de protecție socială și centrele sociale destinate persoanelor vârstnice din județul Sibiu au fost controlate până astăzi. Din cele 77 de centre rezidențiale existente în județul Sibiu, 30 sunt publice și 47 private.

Au fost verificate deja 42 de centre și s-au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, din care 54 de avertismente și 14 amenzi în valoare totală de 114.250 de lei, după cum transmite Instituția Prefectului – Județul Sibiu, într-un comunicat de presă. (Eroarea de calcul nu ne aparține. Cu toții știm că 54+14=68).

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru condițiile de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor, funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, starea degradată a mobilierului, instalațiile sanitare neconforme și nerespectarea capacității maxime a centrelor.

Acțiunea de verificare a început luni, 10 iulie, când s-au constituit, ”prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, nr. 344/10.07.2023, Mircea-Dorin Crețu”, ”Comisii Mixte pentru efectuarea de controale în centrele sociale”. Acestea sunt alcătuite din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, I.T.M., Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului de Poliţie Judeţean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Etichete:

Recomandam sa citesti si