fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Amenajarea malurilor Cibinului se apropie de finalizare

Amenajarea pistelor de biciclete de pe malurile Cibinului va fi finalizată în luna mai, conform anunțului Primăriei Sibiu.

Până acum, constructorul ConA a executat următoarele lucrări:

– configurarea pistei pentru biciclete pe toată lungimea traseului, de 3,6 km, fiind turnat stratul de beton. Pista a fost consolidată cu ziduri de sprijin din PVC sau oţel.

– amenajarea rețelelor de scurgere a apelor pluviale și deversare a acestora în râu. De asemenea s-au executat drenuri care dirijează tot către râul Cibin apa pluvială infiltrată în stratul de fundație al pistei de biciclete.

instalarea, pe toată lungimea pistei, stâlpilor cu corpuri de iluminat eficient, tip LED. În unele locații, urmează să se instaleze și camere video de supraveghere.

plantarea, în toamnă, a unei părți din vegetație: 299 de arbori din totalul de 430 prevăzuți, 295 de arbuști din totalul de 520 care vor fi plantați până la finalizarea lucrărilor, 630 de plante perene, 237 de plante acvatice, iar 7.500 de mp de taluz au fost deja însămânțați cu iarbă.

Amenajarea malurilor Cibinului se apropie de finalizare  Amenajarea malurilor Cibinului se apropie de finalizare  Amenajarea malurilor Cibinului se apropie de finalizare

În prezent, se lucrează la:

  • amenajarea piaţetei de lângă podul de pe şoseaua Albă Iulia, care va fi atât un loc de acces sau ieșire de pe pistele de pe maluri, cât și un spațiu de belvedere, odihnă și relaxare

  • pasarela de la capătul pistei, dinspre autostradă – componentele acesteia au fost livrate şi au început lucrările de montaj.

  • punctele de belvedere de-a lungul malurilor – deck-uri și balcoane, instalându-se în prezent pardoseala

  • pregătirea pistelor pentru așternerea stratului de asfalt verde.

Urmează amenajarea pasarelei circulare de la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin. Aceasta este deja în producție în fabrică, componentele urmând să fie livrate și montate în teren, pe rând.

În luna mai se va planta restul de vegetație prevăzută, iar apoi se vor amplasa balustradele de protecţie în anumite zone ale pistelor, precum şi băncile, rastelele pentru biciclete, coşurile de gunoi, panourile de informare şi indicatoarele.

Etichete:

Recomandam sa citesti si