fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Ambasadorul statului Qatar a vizitat judeţul Sibiu

Excelența Sa Saad M. AL-Kobaisi, ambasadorul statului Qatar la București a vizitat judeţul Sibiu la invitaţia senatorului Viorel Arcaş.

Diplomatul se află într-o vizită de informare la invitația senatorului Viorel Arcaș, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar, prezent și el la întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Sibiu. Discuțiile s-au axat pe identificarea căilor de stabilire a unor relații între Statul Qatar și județul Sibiu, în special în domeniile economice, agricole, culturale și turistice. Excelența Sa Saad M. AL-Kobaisi s-a arătat deosebit de mulțumit de această primă întâlnire pentru că vrea să prezinte în Qatar cât mai multe informații despre România.”Noi suntem deschiși și ne bazăm în relațiile noastre pe principiul win-win, cu alte cuvinte câștigul trebuie să fie reciproc. Avem multe posibilități de cooperare dar, în același timp, și multe alternative. De aceea recomand oamenilor de afaceri de aici care vor cooperare cu noi să prezinte proiecte atractive însoțite de studii de fezabilitate. Mai mult, îi invităm să se prezinte la cât mai multe târguri și expoziții pe care le organizăm în Qatar tot timpul anului”, a spus diplomatul. Ambasadorul AL-Kobaisi a dat ca exemplu de oportunitate de cooperare investițiile în infrastructură și stadioane pe care statul Qatar le face în pregătirea World Cup 2022 pentru care se vor cheltui 200 de miliarde de dolari.

”Aceste discuții de astăzi reprezintă un început foarte bun în identificarea celor mai bune căi pentru schimburi economice. Pentru aceasta trebuie să organizăm în scurt timp vizite reciproce prin care oamenii de afaceri să cunoască la fața locului oportunitățile de investiții. Atât județul Sibiu are oportunități, cât și statul Qatar. Trebuie doar să le cunoaștem, iar primul pas a fost făcut astăzi, în timpul vizitei diplomatului din Qatar”, a declarat președintele Ioan Cindrea.

 

Statul arab a demarat o stategie ambițioasă, denumită ”Qatar 2030”, prin care vrea să elimine dependența de hidrocarburi, iar banii câștigați acum din exploatările petroliere să fie folosiți pentru dezvoltarea unor domenii de viitor. Pentru aceasta, prioritatea actuală a Qatarului o reprezintă resursele umane și educația. În ceea ce privește accesibilitatea, Statul Qatar a simplificat sistemul de eliberare a vizelor de intrare în țară, pe care cetățenii străini le obțin la hotel, pe baza rezervării făcute în prealabil. 

Etichete: