fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Ambasadorul Germaniei în vizită la Primăria Sibiu

Primăria Sibiu a primit marți, 20 ianuarie vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Germaniei, Hans Lauk.

Cu această ocazie, primarul Astrid Fodor a purtat cu diplomatul german un dialog pe tema relațiilor dintre Germania și Sibiu, în mediul economic din Sibiu fiind foarte bine reprezentați investitorii germani. “În primul rând salut vizita Excelenței Sale, domnul Ambasador al Germaniei Werner Lauk. Domnul Ambasador nu se află la prima vizită la Primăria Sibiu, dar este prima vizită de când am preluat eu funcția de primar interimar al Sibiului. Pentru mine această vizită reprezintă o mare plăcere, dar și un semnal pozitiv pentru orașul nostru. Pentru noi, relația cu Germania și investitorii germani este foarte importantă. Spun acest lucru în contextul în care în Sibiu își desfășoară activitatea un număr foarte mare de societăți cu capital german care oferă salarii decente și condiții de muncă la standarde europene. Am prezentat pe scurt domnului Ambasador și avantajele pe care le oferă locația economică Sibiu pentru investitorii germani, începând de la poziția geografică, la mediul socio-politic, economic, cultural și până la forța de muncă foarte eficientă din punct de vedere al pregătirii și al costurilor.

Amândoi am ajuns la concluzia că investițiile germane în Sibiu sunt benefice atât pentru orașul nostru, cât și pentru investitori. Mi-am exprimat speranța că orașul Sibiu va rămâne și pe viitor în atenția Excelenței Sale, a investitorilor germani care vin în România și a politicienilor germani care vizitează România. Cu această ocazie vreau să mulțumesc încă o dată domnului Ambasador pentru deschiderea arătată în discuțiile purtate și pentru faptul că ne-a onorat cu această vizită” a declarat primarul Astrid Fodor după discuțiile cu Ambasadorul.
La rândul său, oficialul german a declarat cu această ocazie că revine cu plăcere la Sibiu, un oraș cu o importanță mare pentru Germania, în primul rând din punct de vedere istoric, pentru că în Sibiu există încă legături de origine cu cetățeni germani. Acesta a continuat spunând că Sibiul este una dintre punțile de legătură între Germania și România.

Etichete:

Recomandam sa citesti si