fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Alpinistul Teodor Tulpan a primit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu

La 20 de ani de la cucerirea Everestului, alpinistul Teodor Tulpan a primit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu. Sportivul a organizat, în 22 mai, o proiecție a filmului Expediția Everest 2003, realizat de Șerban Georgescu. Evenimentul a fost găzduit la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și a reunit numeroși iubitori ai muntelui. Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, i-a înmânat celebrului alpinist sibian titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, acordat prin hotărârea votată de consilierii județeni în ședința din 27 aprilie 2023.

Domnul Teodor Tulpan și-a dedicat întreaga viață muntelui, iar visul său a fost cucerirea Everestului din munții Himalaya, încă din copilărie. Toată munca depusă îi încununează o carieră de excepție, marcată de abnegație, efort și concentrare duse la extrem. Pentru activitatea sa și pentru contribuția importantă la creșterea prestigiului județului Sibiu și al României, prin cucerirea, la data de 22 mai 2003, în cadrul primei expediții integral românești, a Acoperișului Lumii, îl felicit în numele Consiliului Județean și al sibienilor și sunt onorată să îi înmânez un semn de recunoștință din partea noastră”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Pasiune și performanță

  1. Teodor Tulpan a fost salvator montan voluntar, începând cu anul 1993, iar în perioada 1998 – 2006 a activat ca salvamontist profesionist în echipa Sibiului

  2. Din 1999 este instructor național salvamontist, ghid montan, instructor de schi și alpinist

  3. El a înființat Școala de Munte Everest, unde tinerii iubitori de natură și munte se pot forma și învăța din tainele muntelui și alpinismului de la un adevărat profesionist

  4. În anul 2003 a participat la prima expediție românească în Himalaya, fiind primul care, pe 22 mai, ora 10,00, a atins vârful Everest.

  5. În 2003, a condus prima expediție sibiană în Caucaz, unde a zburat cu parapanta de la tabără II (5.400 m) până în tabăra de baza (4.100 m), devenind primul român care a zburat în Aconcagua.

Etichete:

Recomandam sa citesti si