fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Alianța USR PLUS Sibiu face apel la responsabilitate: Nu ieșiți din casă fără mască!

Un medieșean diagnosticat cu COVID-19 a decedat, ieri după-amiază, în timp ce aştepta să se elibereze un pat la ATI. Din păcate este încă o dovadă că situația sanitară din județul Sibiu a atins pragul critic. Este evident că limitele sistemului sanitar au fost depăşite. Asta în pofida eforturilor uriașe ale medicilor și cadrelor medicale. Echipa USR PLUS le mulțumește, încă o dată, pentru toată munca lor. Ei au făcut și fac tot ce ține de ei, însă se confruntă la fel ca noi, beneficiarii, cu un management de criză inadecvat.

Nivelul de răspândire al virusului este acum foarte ridicat, iar tragedii se pot întâmpla și în zilele ce urmează. De aceea, Alianța USR PLUS face apel către fiecare cetățean din județul Sibiu, în special către cei din municipiul Sibiu și localitățile aflate în scenariul roșu, să fie responsabil de sănătatea lui și a celor din jur, să urmeze măsurile de prevenție recomandate și să poarte mască!  Avem datoria să ne protejăm, acum mai mult ca oricând, unii pe alții, să fim acea comunitatea sibiană care a dat de atâtea ori dovadă de înțelepciune și spirit civic. Altfel, situația va continua să se agraveze. Nu mai suntem în punctul în care lucrurile se pot rezolva de pe o zi pe alta.

„Alianța USR PLUS Sibiu atrage atenția că resursele mult promise Sibiului de către Guvern nu au venit. Deşi sunt aproape opt luni de la începutul crizei de sănătate publică nu se văd proceduri și dotări funcţionale, iar oamenii plătesc cel mai scump preț. Dacă Sibiul era o prioritate pentru guvernul PNL și pentru viceprim-ministrul Raluca Turcan, astăzi puteam avea în județ mai multe locuri la ATI și mai multe vieți salvate. În acest an, sănătatea sibienilor trebuia şi trebuie să fie o prioritate. Nu a fost.

Singurele lucruri certe sunt faptul că ne avem unii pe alții și grija față de cel de lângă noi. Familiile, prietenii, colegii, toți sibienii trebuie ajutați să treacă peste această perioadă. Iar ajutorul începe cu responsabilitatea personală. Aveți grijă de voi. Purtați mască.”, transmite echipa USR PLUS Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si