fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Alianța FDGR – PNL din Consiliul Județean Sibiu, pusă la încercare de convenția ce viza depozitarea deșeurilor din județul Alba

Cu 16 abțineri din partea FDGR si PSD, 2 voturi împotrivă din partea PSD și 12 voturi pentru din partea PNL, consilierii județeni au respins convenția care își propunea să ofere cetățenilor județului Sibiu o marjă de siguranță în cazul în care Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu dă acord favorabil pentru depozitarea deșeurilor din Jud. Alba.

„Rolul convenției pe care am propus-o județului Alba este de a proteja interesele județului Sibiu în cazul în care Agenția de Mediu dă acord favorabil, stabilind drept condiție ca Sibiul prin compensație să poată returna județului Alba o cantitate egală de deșeuri, pe cheltuiala județului Alba, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu. Președinta Daniela Cîmpean nu a dorit retragerea acestui punct de pe ordinea de zi motivând că „mi-am propus ca deciziile mele să fie în interesele cetățenilor jud. Sibiu, chiar dacă politic aceste decizii pot să mă coste. Până acum, și în 2015 și în 2016, Alba a depozitat deșeuri la Sibiu fără a exista posibilitatea ca la un moment dat acestea să fie returnate.” Claudia Iordănescu, director ADI ECO Sibiu a precizat în fața consilierilor județeni că operatorii din Alba își dăduseră acordul să asigure transportul deșeurilor de la Sibiu la Alba. „Județul Alba își asuma prin această convenție ca prin contractul de delegare pe care îl vor semna cu viitorii operatori în județul Alba să primească la rampă și deșeuri provenind de pe aria județului Sibiu’ Din păcate, prin votul de azi al consilierilor județeni această măsură de siguranță pentru sibieni a fost respinsă, în condițiile în care singura instituție cu competență de a da accept sau refuz deșeurilor din Alba este Agenția de Mediu din Sibiu, nu Consiliul Județean. „Mâine sau poimâine, când un nou ministru al mediului va aminti Agenției de Mediu că toți cetățenii României riscă să plătească scump un infringement pe deșeuri, APM va putea da acordul de mediu, iar fără această convenție Sibiul nu mai poate impune condiții” a mai precizat președinta Consiliului Județean Sibiu. 

Etichete:

Recomandam sa citesti si