fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Alergatul și ciclismul își dau întâlnire, în acest weekend, la Duathlon Offroad by Wienerberger

Duathlon Offroad by Wienerberger 2023, o competiţie inedită, pentru Sibiu, propune un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui concurs care îmbină în mod placut alergarea şi ciclismul offroad.

Competiția presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 3 km alergare urmați de 15 km cu bicicleta MTB offroad şi, la final, 3 km alergare offroad. Aceasta probă poate fi parcursă individual (aceeași persoană toate cele 3 distanțe) sau în ștafetă, formată dintr-un alergător și un ciclist. Alergătorul parcurge primii 3 km, apoi predă ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergătorului (același alergător).

Fiecare concurent primește la Start un număr de participare inscripționat, cu care va alerga respectiv îl va folosi când este pe bicicletă. Este obligatorie purtarea acestuia în timpul competiției, pe partea din față, în caz contrar nu va apărea în clasament.

ALERGARE:

Alergătorii vor parcurge un traseu pietruit și marcat.

Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil (în faţă) este obligatorie.

Sunt obligatorii toate reglementările din Regulamentul Competiţional ITU.

Sportivul nu poate fi condus, asistat pe traseu de nici o altă persoană din afara competiţiei şi nici de un membru al ştafetei din care face parte.

CICLISM:

Cicliștii vor parcurge 1 bucla de 15 km pe drum forestier.

Este permisă folosirea oricărui tip de bicicletă care are roți de cel puțin 26 inch. Sunt interzise bicicletele electrice.

Folosirea căştii de bicicletă este obligatorie la toate categoriile.

SCHIMBUL de la alergare la bicicletă și invers, va fi făcut în zona de tranzit, lângă turnul Gușterita, unde va fi amenajat un spațiu destinat păstrării bicicletelor.

Te poți înscrie aici: http://ariapentrusport.ro/duathlon-offroad/

ACS Aria pentru Sport are ca scop promovarea sportului în general și a înotului în special, a sportului de masă, inițierea atât a copiilor, dar și a adulților in înot, dar mai ales identificarea și promovarea sportivilor cu potențial pentru înalta performanță.

Alergatul și ciclismul își dau întâlnire, în acest weekend, la Duathlon Offroad by Wienerberger