fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Alegeri europarlamentare: Rezultatele sondajului STAR SIBIAN

Timp de 10 zile sibienii din judeţ au putut vota pe site-ul ziarului nostru STAR SIBIAN ce partid ar alege la alegerile europarlamentare din 26 mai. Am primit aproape 500 de răspunsuri de la adrese unice de internet, ceea ce înseamnă 500 de sibieni – suficient pentru a fi valid din punct de vedere sociologic raportat la populaţia judeţului.
În urma contorizării voturilor exprimate situaţia în judeţul Sibiu stă astfel:

1. Alianţa 2020 (USR+PLUS) are 38% din opţiuni.
2. ALDE are 28% din opţiuni
3. PNL are 14%
4. PSD are 11%
Restul de partide au înregistrat un număr de voturi sub pragul electoral de 5%. O analiză a rezultatelor ne arată un trend asemănător cu alte sondaje realizate în luna martie la noi în judeţ, unde de asemenea Alianţa 2020 este prima cotată cu un procent asemănător. Surpriza apare la locul noi, unde ALDE ajunge la 28%. Primele două partide în opţiuni din judeţul Sibiu ar înregistra la alegeri scoruri duble faţă de media naţională a respectivelor formaţiuni, din toate sondajele naţionale din luna martie.

La PNL şi PSD situaţia este inversă. Conform sondajului STAR SIBIAN ele vor înregistra la noi în judeţ scoruri pe jumătate sau chiar mai puţin de atât în cazul PSD, faţă de media naţională din alte sondaje naţionale realizate recent.
Votul din 26 mai al cetăţenilor judeţului va da însă rezultatele finale legale.

Alegeri europarlamentare: Rezultatele sondajului STAR SIBIAN

Etichete:

Recomandam sa citesti si