fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

ALDE: Renate Weber la Sibiu

Organizația Județeană a Alianței Democraților și Liberalilor Sibiu (ALDE) a organizat sâmbătă la sediul din Sibiu un eveniment de lansare a candidaţilor ALDE pentru alegerile europarlamentare. A luat parte Renate Weber, europarlamentarul situat pe locul 3 pe lista ALDE pentru alegerile din 26 mai. Alături de ea a fost şi Daniela Kruppa, președinta organizației de femei, candidatul sibian pentru alegerile europarlamentare. Andrei Smedoiu, preşedintele Filialei TLDE Sibiu le-a fost alături şi a susţinut implicarea tinerilor pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor.

„Cred că implicarea femeilor în politică este una benefică societăţii noastre, deoarece femeile sunt mai înţelegătoare, mai pacifiste şi cred că avem nevoie de pace şi linişte în zilele noastre”, a declarat Daniela Kruppa, candidatul sibian la alegerile europarlamentare. „Proiectul meu de candidat vizează mai multe propuneri: unele vizează dezvoltarea rurală, altele cea urbană”, a completat Kruppa care a menţionat mai multe proiecte printre care şi unele care abordează educaţia, asistenţa socială şi energia regenerabilă.

„Participarea tinerilor la alegerile europarlamentare din mai reprezintă pentru ALDE o strategie politică câştigătoare”, a declarat Andrei Smedoiu. El a arătat că în primii 10 candidaţi se află Tudor Ionescu, vicepreşedinte naţional al tineretului ALDE.

„Aceste alegeri sunt cele mai importante din istoria Uniunii Europene de până acum. UE trăieşte un moment sensibil. Ştiţi că există voci şi partide anti-europene în multe state membre ale Uniunii. Unele dintre ele suficient de puternice să trimită un număr mare de duputaţi în Parlamentul European, ceea ce ar fi foarte rău pentru că s-ar putea să se ajungă la blocaje insituţionale, acesta le este şi planul. Brexit-ul este un astfel de moment”, a spus Renate Weber, europarlamentar ALDE. „ De aceasta este foarte important să trimitem în Parlamentul European voci raţionale, voci pro-europene.”
Ea a precizat că a fi pro-european nu înseamnă să nu ai voci critice la adresa funcţionării Uniunii Europene. Weber a comentat pe marginea birocraţiei „auto-suficiente” a Uniunii şi a insistat că liderii eruopeni trebuie să fie mai apropiaţi de cetăţeni. Ea a dat câteva exemple de decizii şi atitudini ale liderilor Uniunii pe tema internetului şi a mediului. Weber s-a arătat o susţinătoare a libertăţii internetului şi a nu a îngrădirilor legale pe care UE le încearcă în ultima vreme. Tot ea a precizat că protecţia mediului este importantă şi dorinţa de a se ajunge la 0 emisii de carbon, dar aceasta trebuie realizată cu grija de a nu afecta industria din unele ţări. „Ideea Uniunii este de coeziune, să avem o armonizare din punct de vedere economic şi social”, a remarcat Weber în acest context.

În cadrul evenimentului Renate Weber a abordat şi tema Brexit-ului şi a atenţionat că mulţi români care lucrează acum în Anglia vor avea de suferit în urma deciziei Marii Britanii. Weber s-a arătat convinsă că ieşirea englezilor din UE se va face fără acord comercial ceea ce va genera un impact major asupra Uniunii.

De ce ar vota lumea ALDE?

„ALDE are o echipă de oameni profesionişti. Oameni care au reuşit deja în Parlamentul European să impună în liniile de vot legislaţie şi decizii în interesul României. Am fost cea mai puternică voce din toată delegaţia română a celor care muncesc şi studiază în străinătate. Ne-am bătut pentru toate cazurile de discriminare împotriva românilor”, a subliniat Renate Weber, actual europarlamentar ALDE şi candidat pentru un nou mandat. Weber a oferit un exemplu de implicare a europarlamentarilor ALDE în soluţionarea problemei studenţilor români din Marea Britanie care s-au trezit peste noapte neacceptaţi la creditări de sistemul bancar de acolo. Astfel nu mai putea suporta costurile vieţii acolo şi unii au fost nevoiţi să se întoarcă acasă. „Am întocmit un dosar şi l-am înaintat liderilor Uniunii şi s-a reuşit rezolvarea problemei după câteva luni de muncă şi negocieri”, a precizat Renate Weber.

Cu acest prilej a fost prezentată şi lista ALDE la alegeri. Iată primii 10 candidaţi:

1. Norica Nicolai (actual europarlamentar ALDE)
2. Daniel Barbu (fost președinte al AEP)
3. Renate Weber (actual europarlamentar ALDE)
4. Ovidiu Silaghi (fost ministru al Transporturilor)
5. Varujan Vosganian (vicepreședinte ALDE)
6. Andrei Gerea (chestorul Camerei Deputaților)
7. Radu Silaghi Dumitrescu (conf. univ dr. la Universitatea Babeș Boyai)
8. Eusebiu Pistru (liderul ALDE Arad)
9. Horia Victor Toma (fost primar al Ploieștiului
10. Tudor Ionescu (membru ale TLDE)

Etichete:

Recomandam sa citesti si