fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional Social

Ajutor financiar pentru femeile aflate în situații de risc și care devin mame începând cu anul acesta

12 milioane de €, din fonduri europene, vor fi cheltuite pentru trusoul destinat nou-născutului. Mamele care se află în situații de risc, victimele violenței domestice, chiar și mamele minore pe care ar trebui să le avem într-un număr cât mai mic, sunt printre cele care vor fi ajutate.
Nu se oferă direct bani, pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic!  Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se implică direct în acest proiect, gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Oferim sprijin serviciilor sociale din toată țara când vor fi distribuite aceste tichete sociale. Proiectul ajunge în scurtă vreme la aprobare pe masa Guvernului.
Anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol. Mulți tineri au renunțat la gândul de a fi părinți din cauza situației economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani. Orice mic ajutor poate fi doar benefic și ne poate ajuta să oprim declinul demografic din țara noastră.
Etichete: