fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Agnițeni, cercetați pentru braconaj

Agnițeni, cercetați pentru braconaj

La data de 15 ianuarie, în jurul orei 19:00, în urma unor acțiuni specifice desfășurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj cinegetic pe fondul de vânătoare nr. 40 Agnita, specialiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au identificat în portbagajul unui autovehicul un exemplar de mistreț și  un exemplar de vulpe.

În fapt, autovehicul depistat staționat în localitatea Vard, a fost observat inițial de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu pe DJ 105D. În autovehicul au fost identificați doi bărbați, ambii din Agnita, în vârstă de 42 și respectiv, 67 de ani, iar în portbagaj, așa cum am precizat anterior, un exemplar de mistreț și un exemplar de vulpe, recoltați în baza autorizației de vânătoare colective tip A emisă la data de 15.01.2021, pe fondul de vânătoare nr.40 Agnita.

Asupra bărbatului de 42 de ani, polițiștii au identificat o armă de vânătoare cu muniție aferentă (4 cartușe), iar asupra celui de 67 de ani, a fost identificată armă de tir sportiv cu glonț, arma interzisă la vânătoare și pentru care acesta avea doar drept de deținere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor  de braconaj cinegetic prin accesul în fondurile cinegetice cu arme la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori cu alte arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. r din Legea 407/2006 modificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 1 din C.P., cu aplic.art.38 alin.1 din C.P.

Arma de tir sportiv cu glonț a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Foto: arhivă

Etichete:

Recomandam sa citesti si