fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru oferă informaţii despre PNRR

Foto1-PNRR_ADR

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru oferă pe site-ul instituţiei informaţii centralizate despre Programului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) regiunea Centru. Datele centralizate pot fi consultate pe www.adrcentru.ro, informează ADR Centru.

„Ținând cont de experiența pe care am dobândit-o în decurs de peste 22 ani, gestionând în Regiunea Centru procesul de dezvoltare locală și regională, oferim celor interesați o soluție de a se documenta pentru a găsi repede surse de finanțare. Acest demers al nostru completează și inițiativa pe care o avem – și pe care o dezvoltăm constant de peste 16 ani – în elaborarea și distribuirea în mod complet gratuit a unui Catalog al Surselor de Finanțare nerambursabile, care poate fi consultat de oricine, tot pe pagina noastră de internet. Din această lună, am modificat formatul în care difuzăm acest Catalog și am inclus și Secțiunea dedicată finanțărilor prin PNRR.  În acest fel dovedim că suntem pregătiți să sprijinim partenerii din regiune pentru a-și realiza programele și proiectele esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere”, a spus director general ADR Centru, Simion Creţu.

Comunicatul ADR Centru explică faptul că acest demers are ca scop centralizarea informaţiilor venite din mai multe surse, pentru a facilita accesul autorităţilor locale la aceste date.

„Ținem cont că Guvernul României a decis ca ADR-urile din România să se implice în implementarea proiectelor din PNRR, pe trei componente și suntem conștienți că aceste proiecte trebuie finalizate până în ultima zi a anului 2026. Vom respecta principiile de bază care stau la baza implementării PNRR: distribuirea echitabilă geografic a fondurilor, descentralizarea și implicarea activă a autorităților locale în gestionarea programului. Cu alte cuvinte, în această perioadă, pe lângă furnizarea de informații referitoare la dezvoltarea regională, ne preocupă implementarea celor peste 500 proiecte care urmează să se finalizeze curând, din cele 1100 contractate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. În acest program am încheiat cu succes peste 450 proiecte, prin care au fost absorbite în regiune fonduri europene în valoare de peste 405 milioane euro. Ca atare, monitorizăm atent investițiile aflate în perioada de definitivare a lucrărilor la obiectivele locale și ne pregătim să lansăm, în această vară, Programul Operațional Regional CENTRU 2021-2027, prin care vom aduce – în calitate de Autoritate de Management, mult mai aproape de cetățenii Regiunii noastre – finanțări în valoare totală de peste 1,3 miliarde euro”, a mai spus domnul Simion Crețu.

Întrebări şi informaţii suplimentare, la cerere

PNRR-ul României are un buget de 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde euro sub formă de grant și 14,935 miliarde euro sub formă de împrumuturi. PNRR include atât propuneri de investiții cât și reforme (legislative, organizaționale etc) necesare asigurării unui răspuns eficient la provocările majore identificate prin Rapoartele de Țară ale Comisiei Europene.

ADR Centru mai trasmite că oferă posibilitatea celor interesați să adreseze întrebări, în cadrul unui formular de Solicitări de informații, facilitând astfel transferul de cunoștințe către potențialii solicitanți de finanțare în cadrul PNRR. De asemenea, ADR Centru furnizează, la cerere, informații privind eligibilitatea cheltuielilor și condițiile de finanțare, furnizând și detalii privind corelarea între strategiile locale de dezvoltare și cerințele noilor programe de finanțare europeană. Cei interesați pot solicita informații privind aspectele practice referitoare la modul în care comunitățile pot beneficia de resursele europene, dar și detalii despre problemele întâmpinate în implementarea cererilor de finanțare, corelate cu modul în care acestea pot fi rezolvate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si