fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”

AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”
Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a participat, în zilele de 11 și 12 iunie, la competiția internațională de proiecte Circular Economy Hackathon, organizată de Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară, Mediu „Ernest Lupan” și Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Echipa instituției noastre, formată din patru studenți din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative: Ioan-Bogdan Cătană-Bota, Alexandra Cozma, Alex-Teodor Rusu și Gabriela Tiron, și coordonată de doamna lect.univ.dr. Cristina Bătușaru, a obținut locul I la secțiunea „Deșeuri”, convingând juriul de circularitatea ideii lor.
Competiția a urmărit implicarea studenților din cadrul tuturor ciclurilor de studii (licență, master, doctorat, post-doctorat) și a absolvenților, în rezolvarea unor provocări ce abordează economia circulară, cu accent pus pe: schimbări climatice, consum excesiv, producția iresponsabilă și gestionarea deficitară a resurselor. În cadrul competiției, echipele au avut oportunitatea de a dezvolta și de a defini soluții inovatoare și antreprenoriale în problematicile abordate de fiecare în parte.
Printre premiile acordate în cadrul concursului se numără și Premiul de popularitate, constând într-un stagiu de două zile la Bruxelles, unde câștigătorii vor participa la un eveniment dedicat economiei circulare. Premiul va fi decernat în urma campaniei de votare de către public a echipei favorite, organizată pe pagina oficială a competiției în perioada 15-22 iunie.
Echipa AFT, 𝗪𝗔𝗦𝗧𝗘 𝟭, poate fi susținută completând formularul de vot pâna în data de 23 iunie, ora 16.00, accesând linkul: http://shorturl.at/sLNZ9 „Îi felicităm pe studenții noștri că au răspuns acestei provocări! Votați echipa AFT pentru a-și susține ideea la Bruxelles!”, transmit reprezentanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”
Alexandra Cozma
Alexandra Cozma (19 ani) este absolventă a Colegului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, unde, urmând profilul Științe Sociale intensiv-engleză, în clasa a XII-a și-a descoperit dragostea față de economie. De asemenea, timp de 10 ani a activat la Palatul Copiilor din Baia Mare, unde și-a dezvoltat talentul muzical. A participat la numeroase competiții vocale naționale și internaționale (Franța, Grecia și Bulgaria). În 2019 a obținut premiul I la secțiunea limbă maternă, în Rusia. Studentă în anul I la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcesc” din Sibiu, la Facultatea de Științe Economice și Administrative, specializarea Administrație publică, se implică în Festivalul de poezie AFT, ediția Nina Cassian, iar alături de colegul ei, Alex-Teodor Rusu, sub îndrumarea domnului lect.univ.dr. Alexandru Stoian, obține locul al III-lea în cadrul Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești SECOSAFT 2021.
AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”
Gabriela Tiron
Gabriela Tiron (23 de ani) este absolventă a Colegului Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila și a Facultății de Securitate si Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”. În prezent este studentă în anul I la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu la Facultatea de Științe Economice și Administrative, specializarea Administrație publică. Gabriela este pasionată de cercetarea științifică, îndeosebi în domeniile: securitate, științe militare și relații internaționale. Totodată, îi plac drumețiile montane, spectacolele de teatru și de operă.
AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”
Alex-Teodor Rusu
Alex-Teodor Rusu (20 de ani) este student în anul I la Facultatea de Științe Economice și Administrative din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. A absolvit Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, loc în care și-a descoperit o adevărată pasiune pentru creația literară, talent pe care îl manifestă și în prezent în cadrul concursurilor și festivalurilor de poezie organizate în cadrul academiei. Concursurile de desen, participarea la sesiunile de comunicări științifice studențești, la olimpiadele de limba română, istorie și engleză, la concursurile de dezbateri, de șah și sporturi de contact sunt cele la care, în anii trecuți, Alex-Teodor a obținut rezultate notabile.
AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”
Ioan-Bogdan Cătană-Bota
Ioan-Bogdan Cătană-Bota (20 ani) a absolvit Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, iar în prezent este student în anul II la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune. Este pasionat de tot ce înseamnă domeniul economic şi cel auto, iar în timpul liber îi place să călătorească, fiind mereu în căutarea unor experienţe noi.
AFT, locul I la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”
Cristina Bătușaru
 Cristina Bătușaru este lector universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu din martie 2018. Preocupările și deschiderea spre cercetare au determinat-o să atragă în jurul ei studenți entuziaști și dornici să aprofundeze tematici de cercetare de actualitate din sfera economică și să răspundă provocărilor ridicate prin participarea lor la numeroase competiții naționale și manifestări științifice internaționale, unde au obținut și rezultate notabile. Este dedicată și implicată în tot ceea ce presupune activitatea didactică, iar în timpul liber prețuiește momentele petrecute alături de familie, iubind călătoriile, drumețiile în natură și spectacolele de teatru și film.
Etichete:

Recomandam sa citesti si