fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Află despre tratamentul necesar displaziei cervicale uterine

Află despre tratamentul necesar displaziei cervicale uterine

Despre cancerul de col uterin s-a vorbit mult, dar tot nu se știu suficiente lucruri, iar descoperirile în acest domeniu extrem de important continuă să apară.

Progresele efectuate în domeniul citologiei au condus la identificarea leziunilor precursoare precoce, numite displazie, care semnalează posibila dezvoltare a unui viitor cancer de col uterin.

Datele furnizate de studiile noi apărute au stabilit că HPV (Papiloma Virusul Uman) poate fi detectat la majoritatea femeilor cu displazie cervicală. Cele mai multe dintre femei nu prezintă semne clinice de boală (sângerare), altele prezintă leziuni cervicale cu grad scăzut care vor regresa spontan, iar o parte din cele expuse la infecția cu HPV vor dezvolta o infecție persistentă care va progresa spre CIN (neoplazie intraepitelială diseminată- cancer de col uterin).

Factorii care joacă un rol important în această progresie sunt: fumatul, utilizarea de contraceptive, infecții date de alte boli transmisibile sexual și alimentația.

Diagnosticul se stabilește prin intermediul testului Babeș-Papanicolau, efectuat în cursul examenului de specialitate.

Tratamentul în fazele incipiente (când diagnosticul este pus la timp) este medicamentos, iar în fazele mai avansate (CIN 1, CIN 2) se practică diatermocoagularea colului uterin. De aceea este extrem de important ca orice femeie să efectueze periodic consultul ginecologic și testul Babeș- Papanicolau, chiar în lipsa simptomatologiei specifice.

În cadrul Centrului Medical Proctoven există aparatură necesară atât depistării, cât și tratamentului modern al displaziilor uterine.

Dr. Tudor Bădescu,

Medic primar obstetrică- ginecologie

Doctor în științe medicale

CENTRUL MEDICAL PROCTOVEN

Tel. Programări: 0369/410858 sau 0735/545530

Etichete:

Recomandam sa citesti si