fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Află cum funcționează platforma PORTAL MEDICAL

Află cum funcționează platforma PORTAL MEDICAL

Autoritățile locale invită sibieni să își creeze cont pe platforma PORTAL MEDICAL. Scopul acestui portal constă în procesul de reducere a birocrației și de transparentizare a instituțiilor din subordine prin pași concreți de simplificare a interacțiunii cu cetățeanul. Pentru crearea  unui cont de utilizator trebuie folosit fie codul de pacient primit dintre spitale (Spitalul Clinic Județean de Urgentă Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalul de Pneumoftiziologie), fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

O alta funcțiune foarte importantă a PORTAL-ului MEDICAL este aceea a programărilor on line. Pacienții pot folosi portalul pentru a-și face programări la cabinetele celor unități spitalicești.

„Evaluam de ceva vreme procedurile interne și am constatat că este nevoie de instrumente noi la îndemâna atât a cetățenilor, cât și a funcționarilor noștri. Doar așa, printr-o relație simplă și rapidă vom putea planifica acțiunile noastre în deplin acord cu așteptările oamenilor și doar în acest fel vom putea răspunde eficient solicitărilor. Consiliul Județean Sibiu este interesat să simplifice la maxim modul de interacțiune al pacienților  cu sistemul medical. Oamenii care se adresează spitalelor sunt deja  preocupați de probleme serioase  și  nu au nevoie de metode întortocheate de comunicare cu unitățile medicale, ci de proceduri simple și eficiente. Aceasta este rațiunea principală a demersului nostru” – spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Etichete: