fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Publicitate

Afaceri de succes: Leasing de personal, prin compania Tatu Recrutare

Pe o piață a muncii total deschisă celor care vor să muncească în România sau în afara țării, leasing-ul de personal este alternativa perfectă atât pentru cei care caută contracte pe perioade determinate, cât și pentru companiile care au nevoie de profesioniști sau lucrători sezonieri necalificați.

Profesionalism, Flexibilitate, Eficiență și Corectitudine

Doi sibieni plecați de mulți ani din țară au decis să revină în orașul natal și să-și deschidă aici o afacere care s-a dovedit profitabilă timp de opt ani, în Germania. Soții Roxana și Alex Tatu sunt parteneri în firma Tatu Recrutare, care oferă servicii de leasing de personal. Profesionalism, Flexibilitate, Eficiență și Corectitudine sunt cuvintele de ordine în firma lor din România. Și nu sunt doar cuvinte, ci valori cu care s-au impus pe piața din Germania, încă din 2015.

Ce este leasing-ul de personal?

Leasing-ul de personal reprezintă opțiunea ideală pentru companiile care au nevoie de muncitori doar pentru o anumită perioadă de timp. Responsabilitatea contractului de muncă este transferată agenției de leasing de personal.

Firma de leasing de personal selectează și recrutează forța de muncă pentru poziții variate, la nivel de experiență și responsabilități, în diverse domenii de activitate. Se încheie un contract de „Punere la dispoziție”, care implică trei părți: agenția de administrare, societatea utilizatoare și muncitorul. Ulterior, se semnează alte două contracte: un contract civil, între angajator (agenția de administrare) și utilizator (societatea utilizatoare), respectiv un contract de muncă, între angajator (agenția de administrare) și muncitor.

Beneficii multiple

Pentru companiile care apelează la serviciile unei firme de leasing de personal, beneficiile sunt multiple:

 • asigurarea pe termen scurt a personalului specializat calificat;
 • suport flexibil pentru vârfurile sezoniere de comenzi;
 • finalizarea la timp a proiectelor;
 • amortizarea orelor suplimentare imprevizibile;
 • facturare transparentă;
 • personal de încredere și calificat, cu cunoștințe specializate;
 • costuri previzibile și transparente;
 • zero eforturi de recrutare.

Avantajele colaborarii cu ”Tatu Recrutare”

Companiile care sunt în căutare de personal pentru o perioadă determinată, vor să își extindă numărul de muncitori sau să îmbunătățească nivelul și volumul de muncă, au o serie de avantaje din colaborarea cu firma Tatu Recrutare:

 • Zero costuri administrative
 • Economisire garantată a costurilor de personal în cazul detașării
 • Costuri predictibile și transparente
 • Acces rapid la forța de muncă preselectată și calificată, precum și reducerea costurilor și a timpului pentru descoperirea celor mai buni și potriviți oameni
 • Acces la servicii de consultanță fiscală și dreptul muncii
 • Degrevarea de procedurile administrative: evidența și administrarea personalului și asigurarea documentației necesare, calcularea și plata salariilor și a concediilor (medicale, de odihnă ș.a.), dar și întocmirea declarațiilor lunare către asigurările sociale

Profesioniști din domenii diverse

Oferta firmei Tatu Recrutare cuprinde domenii de activitate foarte diverse, cu personal specializat:

 • Mecanic instalații pentru tehnologia sanitară, încălzire și aer condiționat, Instalator, Electrician, Electronist
 • Mecanic caroserie și mecanic auto, Tehnician mecatronică auto, Vopsitor vehicule, Muncitor mecatronică, Muncitor metalurgie, Sudor
 • Lucrător în depozit, Logistician/picker, Șofer stivuitor, Lucrător în producție
 • Șoferi de TIR cu experiență,
 • Agenți de curățenie a clădirilor, Agenți de curățenie
 • Asistent medical pentru vârstnici, Îngrijitor pentru vârstnici.

Pentru personalul detașat în Germania, firma Tatu Recrutare asigură cazare și transport gratuite.

Cifră de afaceri de 2 milioane de euro

Înființată în iunie 2021, compania Tatu Recrutare a avut o cifră de afaceri, în 2022, de aproximativ 2 milioane de euro. Majoritatea firmelor cu care a încheiat contracte sunt din județele Sibiu și Brașov. ”Nivelul nostru înalt de competență profesională și experiența pe parcursul multor ani ne fac un partener recunoscut și căutat în industrie. Personalul calificat pe care îl punem la dispoziție este pregătit de plecare în orice moment și oferă servicii impecabile și personalizate. În plus, prezentăm transparent toate costurile, care sunt ușor de calculat”, precizează Alex Tatu, Managing Partner la SC Tatu Recrutare SRL.

O poveste de dragoste și una de succes

Nu doar compania soților Roxana și Alex Tatu este o poveste de succes, ci și evoluția relației lor. Alex a copilărit în cartierul Vasile Aaron, iar Roxana în Turnișor. Au devenit colegi la Școala de cooperație, specializarea Ospătar – Bucătar, dar s-au ignorat reciproc. După școală, fiecare a plecat pe drumul lui. Au lucrat ca ospătari pe vase de croazieră și au ajuns, în final, în Germania: Alex în 2006, iar Roxana în 2011. În luna aprilie a acelui an, au ieșit ”la o cafea”. ”O lună mai târziu, ne-am mutat împreună, iar în iunie 2011 ne-am cununat. Suntem împreună și la job, și acasă, iar totul merge perfect pentru noi”, mărturisește Roxana.

Ideea de afacere

”În 2015, eu eram șef de sală la restaurantul unui hotel din Germania. Soția era în concediu prenatal și am decis că este timpul să ne deschidem o firmă de recrutare de personal. Am făcut-o când s-a născut băiatul nostru și am botezat-o după el: Emanuel Jobs. A avut succes pentru că a fost o cerere mare de forță de muncă în transporturi și agricultură”, povestește Alex Tatu. Între timp, familia lor s-a întregit cu o fetiță, care are, acum, 4 ani.

Taxe mult mai mici decât în Germania

Au revenit în România în urmă cu aproape doi ani, deși nu și-au propus niciodată să se întoarcă în țară. Se temeau de taxele foarte mari și birocrația din România, cu care i-au speriat prietenii. ”Am descoperit, însă, că aveam informații eronate și că, aici, taxele sunt mult mai mici decât în Germania. Ne bucurăm că ne-am întors acasă, în Sibiu”, spune Alex Tatu. Cei doi managing partner sunt tineri (37 de ani), ambițioși și hotărâți să-și extindă portofoliul de clienți respectând cu sfințenie deviza cu care s-au impus atât pe piața din Germania, cât și pe cea din România: ”Profesionalism, Flexibilitate, Eficiență și Corectitudine”.