fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Aeroportul Internațional Sibiu, primul centru pilot din România în depistarea infecţia cu SARS-CoV-2 de către echipaje canine

Echipanjul canin special antrenat pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2 din cadrul Centrul Chinologic “Dr.Aurel Greblea” din Sibiu a fost activat și va fi angrenat începând de astăzi, 17 iulie a.c. în formalitățile de debarcare a pasagerilor la Aeroportul Internațional Sibiu în cadrul proiectului pilot de detectare a potențialelor persoane infectate care sosesc în România pe cale aeriană.

Acest proiect pilot reprezintă o opțiune viabilă care ar putea detecta infecțiile importate și ar putea preveni și reduce gradul de răspândire a virusului. Astfel, echipajul canin va activa pentru un interval determinat de timp în cadrul Aeroportul Internaţional Sibiu, perioadă în care se vor monitoriza atent rezultatele în vederea evaluării ratei de succes a obiectivelor acestui proiect.

Aeroportul Internațional Sibiu, primul centru pilot din România în depistarea infecţia cu SARS-CoV-2 de către echipaje canineProcedura efectivă constă în prezența echipajului canin pregătit pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2, alături de însoţitori, la punctul de intrare în țară. În cazul în care un pasager este depistat de un câine polițist ca fiind suspect să fie infectat, acesta va fi testat gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Dacă testul rapid va fi pozitiv, atunci reprezentanții instituțiilor responsabile vor acționa în consecință. În cazul în care nu se confirmă suspiciunea de infectare pasagerul îşi contină călătoria.

Având în vedere gradul de noutate al acestui proiect facem apel la pasagerii care vor tranzita aeroportul din Sibiu să manifeste deschidere și să contribuie la succesul acestui proiect.

Aeroportul Internațional Sibiu, primul centru pilot din România în depistarea infecţia cu SARS-CoV-2 de către echipaje canine„Odată cu răspândirea globală a COVID-19 în întreaga lume și nevoia de a efectua o examinare în timp real a populației, în special în locuri aglomerate, consider că acest proiect pilot ce va fi derulat, în premieră, în România la aeroportul sibian cu ajutorul echipajelor canine reprezintă un instrument fiabil de prevenție și totodată, o măsură eficientă din punct de vedere al securității sanitare.” – a declarat Daniela CÎMPEAN, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Ne bucură faptul că aeroportul sibian este primul centru pilot al acestui proiect din România ce oferă soluții în efortul comun de prevenție a răspândirii virusului Sars-CoV-2. Apreciem în mod deosebit eforturile colegilor din cadrul Centrul Chinologic “Dr.Aurel Greblea” din Sibiu, direct implicați în antrenarea echipajului canin pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2. Sperăm ca acest proiect să aibă rezultatele bune așteptate și să poată fi replicat şi dezvoltat la scară națională.” – Marius Ioan GÎRDEA, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu

Etichete:

Recomandam sa citesti si