fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Adrian Bibu: Vom înființa trasee școlare pentru elevii din Municipiul Sibiu

Adrian Bibu: Vom înființa trasee școlare pentru elevii din Municipiul Sibiu

Consilierul PNL, Adrian Bibu, propune în următoarea ședință de Consiliu Local, înființarea unor trasee școlare ca linii speciale de autobuz dinspre periferie spre centrul orașului.

Înființarea traseelor școlare pentru elevii din municipiul Sibiu se va discuta luna aceasta în Consiliul Local, la inițiativa PNL. Detaliile acestui proiect de hotărâre au fost discutate recent de către Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu, cu Monica Munteanu- inspectorul școlar general și cu viceprimarul Alexandru Dumbravă, fostul inspector școlar general.

„Am convingerea că demersul nostru va fi susținut și de colegii din FDGR având în vedere efectele pe care le va avea în comunitate. Cred că, dacă programul de extindere a parcului auto al Companiei Tursib (aflat în derulare) nu va întâmpina probleme neprevăzute, traseele școlare ar putea deveni operaționale în luna septembrie, odată cu începerea noului an școlar. Inițiativa pe care am semnat-o alături de toți colegii mei din grupul liberal prevede ca Tursib să realizeze un studiu care să indice traseele optime, stațiile din proximitatea școlilor și capacitatea de transport. Vedem traseele școlare ca linii speciale de autobuz dinspre periferie spre centrul orașului, care să folosească stațiile existente, care să funcționeze doar la anumite ore și care să fie destinate exclusiv elevilor și profesorilor. Sperăm să ajutăm, astfel, părinții și să reducem aglomerația creată de autoturismele personale în zonele centrale. Spre exemplu, un copil din Broscărie care studiază la Colegiul Național „Octavian Goga” ar putea să folosească o linie specială de transport cu stație de debarcare cum ar fi stația de lângă Prefectură. Aceeași linie ar putea fi folosită, să zicem, și de un elev care locuiește în Vasile Aaron sau de unul din Broscărie care vrea să ajungă la Colegiul Tehnic Energetic, aflat pe traseul spre CNOG. Tursib va elabora aceste trasee încercând să obțină un grad cât mai mare de adresabilitate, inclusiv pentru Viile Sibiului sau alte cartiere îndepărtate.”, a spus Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu.

Adrian Bibu: Vom înființa trasee școlare pentru elevii din Municipiul SibiuViceprimarul Municipiului Sibiu, Alexandru Dumbravă, a avut inițiativa chestionării părinților copiilor care studiază în zona centrală, iar interesul față de acest proiect este încurajator. Peste 95% dintre ei au fost de acord ca pentru deplasarea la școală a copilul lor să folosească un mijloc de transport special dedicat.

„Firește, siguranța elevilor este o condiție pentru ca demersul să fie funcțional și aceasta o sa fie prioritate a tuturor celor implicați: autoritatea locală, Tursib și chiar Poliția Locală, care sperăm să pună la dispoziție personal acolo unde este necesar. Mă bucur că toți consilierii liberali (unii în chiar dublă calitate) s-au implicat în această inițiativă. Demersul a pornit de la semnalele sibienilor și cred că împreună cu ei și alături de specialiștii din primărie îl putem îmbunătăți.”, a mai transmis Adrian Bibu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si