fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Adrian Bibu: Rezultatele oficiale definitive ale alegerilor din 27 septembrie ne arată absenteismul masiv al sibienilor

Adrian Bibu la finalul campaniei electorale: Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi!

Adrian Bibu a postat marți pe pagina sa de Facebook un mesaj privind absenteismul sibienilor la alegerile locale din acest an. De asemenea, a menționat și despre negocierile pentru fotolile de viceprimari, purtate în această perioadă de către partidulul pentru care a candidat (PNL), cel care a obținut cel mai mare număr de mandate pentru consilieri, și FDGR (ocupantul locului doi la numărul de voturi obținute pentru Consiliul Local Sibiu.

Rezultatele oficiale definitive ale alegerilor din 27 septembrie ne arată, pe lângă câștigătorii clari ai acestui scrutin, absenteismul masiv al sibienilor.

Mărturisesc că nu mă număr printre cei care cred că mandatul doamnei Astrid Fodor are o legitimitate îndoielnică din pricina faptului că a fost votată de puțin peste 20 de mii de oameni din 141 de mii. Alegerea sa este legală și nu cred că actualul / viitorul primar se face vinovat mai mult decât noi, ceilalți candidați și celelalte formațiuni, de procentul mic al celor interesați de aceste alegeri.

Trebuie să vedem dincolo de propriile rezultate, dar să facem asta cu toții. Mai cred că e timpul să ne întrebăm de ce atât de multor sibieni nu le pasă.

Știu, este un fenomen extins la toate tipurile de alegeri. Dar asta nu poate fi o scuză, ci din contră!

În altă ordine de idei, știu că mulți dintre cei care m-au susținut (și probabil nu numai ei) sunt curioși în legătură cu negocierile pentru funcțiile de viceprimari ai municipiului Sibiu, de o eventuală cooptare a mea în echipa de conducere a Municipalității.

Între PNL, câștigătorul celor mai multe mandate de consilier local în Sibiu, și FDGR, câștigătorul funcției de primar, se poartă discuții.

Acestea vizează constituirea celei mai bune variante pentru administrarea orașului. Cea mai bună, dar și funcțională! Aceasta este miza PNL, sunt convins că și a FDGR și aceasta este și singura prioritate a mea.

Toți cei implicați în acest proces sunt suficient de maturi și au suficientă experiență pentru a vedea întreg tabloul, pentru a nu se lăsa pradă nici orgoliilor, dar nici resentimentelor și pentru a obține, la final, un rezultat bun pentru instituția-fanion a orașului.

Toți, deci și eu!
Am intrat în politică fiindcă îmi doream să fiu acolo unde se iau deciziile, să particip la ele și să mă asigur că acestea sunt legale și morale. Și să lupt din interior, nu de pe margine, atunci când nu este așa. Și din toate aceste motive am să rămân în politică! (a postat Adrian Bibu, candidatul PNL la fotoliul de Primar al Municipiului Sibiu, pe pagina sa de Facebook)

Etichete:

Recomandam sa citesti si