fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Adrian Bibu anunță progrese pe șantierul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1

Stadiul de realizare a noului spațiu în care se vor muta cei 258 de copii cu deficiențe din Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu și cadrele didactice este de 15% – anunță într-o postare pe pagina sa de socializare administratorul public al județului, Adrian Bibu.

„Clădirea existentă, care va face parte din noul CSEI (clădire cunoscută drept Școala 22) a fost recompartimentată, acoperișul are montată hidroizolația, iar pentru extindere a fost turnată fundația și au fost realizați stâlpii de rezistență. Viitorul CSEI va avea și o sală de sport proprie a cărei structura metalică a fost deja montată”, a declarat Bibu.

Potrivit administratorului județului, actualul spațiu al CSEI 1 devenise impropriu: „Realizăm această investiție în curtea Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu, cu acces separat, și am convingerea că va oferi condiții mult superioare actualei clădiri de pe strada Filarmonicii. Actuala amplasare, în plin centru, într-o zonă intens circulată și cu locuri de parcare mereu insuficiente, este o adevărată provocare  pentru  părinții care trebuie să-i însoțească pe cei mici în clădire și să îi ajute să se pregătească pentru școală. În plus, devenea tot mai dificilă adaptarea spațiilor la cerințele beneficiarilor”.

Potrivit informațiilor furnizate de  administratorul  public  al județului, noul CSEI 1 va dispune de săli de clasă pentru elevii cu deficiențe severe și, separat pentru cei cu deficiențe ușoare/medii,  sală de art-terapie, sală de stimulare senzo-ludoterapie (terapie prin joc), ateliere de profesionalizare, atelier de informatică, cabinet medical,  cabinet stomatologic,  patru cabinete logopedice,  sală de kinetoterapie cu bazin, cabinete de consiliere, sală profesorală, arhivă, birouri, spălătorie și   centrală termică proprie.

Pentru realizarea investiției Consiliul Județean Sibiu a atras o finanțare europeană în valoare de 9 milioane lei (Programul Operațional Regional) și a alocat din bugetul propriu alte 4,1 milioane lei. Lucrările de construcție sunt executate de firma sibiană „Conlan” SRL, termenul de finalizare a contractului fiind 31 decembrie 2023.

Adrian Bibu anunță progrese pe șantierul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1