fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Admitere ULBS: Mai multe locuri fără taxă, în sesiunea 2023

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a actualizat lista locurilor fără taxă disponibile pentru anul universitar 2023 – 2024. La cele peste 2.700 de locuri fără taxă la programele de licență și master, s-au adăugat 62 de locuri pentru programele de doctorat, 57 pentru cele de licență acordate românilor de pretudindeni, iar 20 de burse sunt subvenționate de companii sibiene.

62 de locuri la doctorat

Locurile dedicate programelor de doctorat, disponibile în sesiunea septembrie 2023, includ 10 burse acordate de ULBS, care se adaugă la cele 52 de locuri alocate de guvern (25 dintre acestea sunt bugetate cu bursă, 25 de locuri sunt subvenționate fără bursă, iar două locuri sunt oferite românilor din pretutindeni). Tot adresate românilor de pretutindeni sunt și 57 de locuri la programele de licență, 32 dintre acestea fiind locuri bugetate cu bursă și 25 bugetate fără bursă.

Locuri subvenționate de companii private

Anul acesta, șase companii din Sibiu vor subvenționa locurile cu taxă aferente programului de studii de licență Informatică Economică – în limba engleză: NTT Data, ENDAVA, TNT Computers, BearingPoint, VISMA și MultiversX, parteneri ai Facultății de Științe Economice a ULBS. Aceste companii vor finanța pe întreaga perioadă a studiilor de licență 20 de locuri, la noul program de studii. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească studenții este obținerea unei medii anuale de peste 8,00 în anii II și III de studiu.

Mai multe detalii despre accesul la programele de studii oferite de ULBS în această sesiune sunt disponibile în secțiunea Admitere, pe site-ul ULBS https://admitere.ulbsibiu.ro/.

Etichete: