fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Adelina Șușu și Andra Radu au obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională

pasajul subteran pietonal care face legătura dintre strada Andrei Șaguna și bulevardul Victoriei se va închide traficului pietonal pentru a permite execuția lucrărilor de modernizare. Reamintim că Primăria Sibiu a contractat modernizarea acestui pasaj, contractul incluzând atât reabilitarea structurii, cât și refacerea finisajelor și adăugarea de noi dotări care să îl facă mai funcțional și mai prietenos cu pietonii. Ca rute ocolitoare, pietonii pot folosi următoarele trasee, în funcție de direcția de deplasare: Cazarma 90 – pasajul pietonal subteran Dumbrava Reamintim lucrările prevăzute în contractul încheiat de Primăria Sibiu cu firma SC Euras SRL: Reabilitarea structurii pasajului: modernizarea rețelei de preluare a apei de ploaie, reamenajarea scărilor și amenajarea de rampe, crearea unui platforme liftante pentru accesul persoanelor cu dizabilități Înlocuirea pardoselilor și placajelor Realizarea unui sistem de iluminat nou Montarea unui sistem inteligent de supraveghere video Construirea unei banchete pentru repaus în pasaj Realizarea unui sistem numit video-wall, cu funcție de informare a publicului

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 7 iunie – 4 iulie 2020. Situația statistică, la nivelul județului Sibiu, arată că dintre cei 2 369 candidați prezenți, 1 913 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 80,75% (procent mai mare față de anul 2020 – 78,8% și față de anul 2019 – 76,81%). Dintre aceștia, 2 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Este vorba despre Adelina Șușu și Andra Radu, ambele fete fiind eleve ale Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu.

Rata de participare a fost de 91,75%, adică 2 369 candidați prezenți, dintr-un total de 2 581 elevi înscriși. La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2 093 candidați (87,65%), iar  14 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică,  1 665 candidați (70,28%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 26 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 303 candidați (97,43%), au obținut note mai mari sau egale cu 5, 6 candidați din ei obținând media 10.

Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și miercuri, 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Detalii privind rezultatele pe unități de învățământ în județul Sibiu aici:

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudIAD.aspx?Jud=33&Poz=0&PageN=1

Etichete:

Recomandam sa citesti si