fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Activități dedicate zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

Activități dedicate zilei de 13 septembrie - Ziua Pompierilor din România

În fiecare an, la data de 13 septembrie este aniversată Ziua Pompierilor din România. Cu această deosebită ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat în această săptămână o serie de activități dedicate aniversării a 172 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii.

 Pompierii militari sibieni s-au alăturat Campaniei naționale ”SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ”, campanie organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în colaborare cu Institutul Național de Hematologie în contextul ”Zilei Pompierilor din România”. Astfel, în perioada 07-11.09.a.c., peste 35 de salvatori sibieni s-au înscris benevol pentru donarea de sânge în semn de solidaritate pentru semenii aflați în suferință;

 Comemorarea eroilor pompieri prin depunerea de coroane de flori la mormintele acestora din municipiul Sibiu și localitățile Lunca (județul Teleorman), Fișcălia (județul Vâlcea), Șelimbăr, Coveș și Agnita.

 Rularea pe panourile indoor/outdoor din locuri publice (Mall Sibiu și mijloace de transport în comun) a unui clip reprezentativ cu imagini sugestive din misiunile pompierilor miltari.

De asemenea, luni 14 septembrie a.c.,începând cu ora 13.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul Sibiu va avea loc într-un cadru restrâns cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, un ceremonial militar, festivitatea de înaintare în gradul următor a cadrelor care s-au remarcat în activitate și premierea “Pompierului anului 2019”.

„Le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată constant și îi asigurăm că pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Etichete: