fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Activitate intensă la Consiliul Județean Sibiu în luna august

Știm cu toții că în general luna august este una cu mai puțină activitate în toate domeniile, în condițiile în care este perioada concediilor.

Chiar și așa, la Consiliul Județean lucrurile au mers “ceas” (vorbă din bătrâni).

Ziarul Star Sibian vă prezintă cele mai importante acțiuni ale lunii august:

1. 75 % grad de realizare la pista de bibiclete de pe DJ 105 G, între Avrig și Mârșa.

Pista are o lungime de 2 km pe fiecare sens și o lățime de 1 m. Lucrările au început în 1 aprilie 2022.Valoarea lucrărilor: 6.825.775 lei fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene.

2. Modernizare 35 km din DJ 106 B A1 – Ocna Sibiului – Loamneș-Șoroștin-Țapu. Gradul de realizare până în prezent: 30 %.

Termenul de finalizare a investi’iei: octombrie 2024, valoarea lucrării: 90.677.933,65 fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Au fost executate umrătoarele lucrări: structură de drum, primul strat de legătură (binder) între Mândra și Ocna, terasamente, casete lărgire drum stânga / dreapta, așternere balast și piatră, șanțuri, rigole, drenuri, podețe (sunt prevăzute 114 bucăți).

3. Lucrările pentru relocarea Ambulatorului din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Gheorghe PReda continuă

Noua clădire va fi complet modernizată și extinsă. Nouă cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie,endocrinologie, interne. Cinci cabinete pentru psihologie, imagistică – ECO Doppler general și carotidian, EEG, EMG, un laborator de analize cu două camere de recoltare, trei săli de așteptare, 16 grupuri sanitare, 2 fișier / oficiu registrator, 3 săli de tratament.

Ambulatoriul va fi dotat cu aparatură modernă de investigații și tratament. Valoarea totală: 10.697.778,24 lei, gradul de realizare fiind de 29%.

Premieră județeană

4. Un elicopter a transportat 6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș. Transportul a fost asiguat în premieră, de un elicopter, care a încărcat materaile din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.

5. Anii Drumeției a lansat “Drumețenia” – drumeția montană și ecologia

50 de iubitori ai muntelui au strâns 450 de kilograme de deșeuri din zona Bâlea. Potecile au fost curățate cu sprijinul voluntarilor Agenției pentru Protecția Mediului și Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

6.Dans, Tradiție și Culoare la Consiliul Județean Sibiu

Macedonia și Mexic – două dintre ansamblurile care au venit la Cântecele Munților au transmis bucuria dansului și cântecelor tradiționale.

7. Concerte, muzică, rock și educație la Filarmonica de Stat Sibiu

8. Piața Mare a vibrat în perioada 4-8 august la Festivalul Internațional de Folclor “Cântecele Munților”. Trei seri cu spectacole extraordinare. Evenimentul a fost organizat de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului

9. 4-14 August – Festivalul Concerte pe Acoperiș – 10 concerte sold – out

10. 18 august – concert educativ la Muzeul Astra – Etno Tehno Parc – susținut de muzicienii Filarmonicii

11. 28 august – Focus in the Parc – orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și trupa Byron au susținut un concert de rock

12. Muzeul Astra a găzduit prima ediție a ASTRA Rock Festival 2022. Cel mai nou și promițător festival din România, la care au participat trupe celebre.

Etichete: