fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Acțiuni dedicate Zilei Naționale a Muntelui

14 septembrie – Ziua în care redescoperim frumusețea muntelui

Consiliul Județean Sibiu a inițiat o serie de acțiuni menite să marcheze Ziua Națională a Muntelui, sărbătorită începând cu anul 2002, pe data de 14 septembrie.

Iubitorii muntelui sunt invitați la o drumeție în timp, la Biblioteca Județeană „Astra”, în foaierul căreia a fost amenajată o Galerie a Turismului Montan. Fotografii rare, hărți, ghiduri  montane, echipament de escaladă de epocă, rucsaci, bocanci, pioleți și mutle alte „comori”, au menirea de a purta vizitatorii pe potecile de altă dată ale munților Făgăraș și Cindrel. Revenirea în prezent este asigurată de Salvamont Sibiu care a dotat un manechin cu echipament de ultimă generație, utilizat pentru salvarea de vieți.  Accesul publicului este gratuit, expoziția putând fi vizitată până vineri, 16 septembrie.

„Aventură cu clasa” este propunerea echipei „Anii Drumeției”, proiect inițiat și dezvoltat de Consiliul Județean Sibiu, dedicat ecoturismului și care a dus până în prezent la amenajarea a 54 de trasee montane ce însumează peste 220 de kilometri. Elevii Școlii Gimnaziale nr. 18 din Sibiu vor parcurge, astăzi, traseul cuprins între Rășinari și Călugăru, iar mâine, pe 15 septembrie, cei de la Școala „Radu Selejan” din Mediaș au rezervată o drumeție în zona Cisnădioara. Micii drumeți vor primi din partea organizatorilor, drept mulțumire pentru dorința de a cunoaște frumusețea naturii, insigne special concepute pentru Ziua Națională a Muntelui. Detalii despre viitoarele „Aventuri cu clasa” sunt disponibile pe www.aniidrumetiei.ro

Și pentru că muntele mai are nevoie și de primenire, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ADI ECO” organizează două acțiuni de igienizare: pe 15 septembrie, în zona Râul Sadului, iar pe 16 septembrie, în zona Gura Râului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si